Consiliul Bursei de Valori Bucuresti va stabili maine data exacta a listarii Erste Bank pe piata de capital. Potrivit lui Rares Nilas, membru al Consiliului, operatiunea de listare va viza titlurile bancii austriece, care urmeaza sa fie tranzaction

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti va stabili maine data exacta a listarii Erste Bank pe piata de capital. Potrivit lui Rares Nilas, membru al Consiliului, operatiunea de listare va viza titlurile bancii austriece, care urmeaza sa fie tranzactionate fara o oferta publica initiala.

Erste Bank a transmis la BVB toata documentatia pentru listare, iar aceasta trebuie avizata de Comisia de admitere la tranzactionare si apoi de Consiliul Bursei. CNVM a emis la sfarsitul lui octombrie 2007 un atestat care confirma ca banca austriaca indeplineste cerintele pentru listare.

Erste Bank va lista la BVB 316,2 milioane de actiuni si se vor tranzactiona la Bursa in lei. Actiunile Erste cotate la Viena au suferit in ultimile luni sensibile deprecieri. In conditiile emotionale ale fraudei de la SocGen actiunile bancilor sunt privite de piata cu suspiciune si dilema intre a vinde si a cumpara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.