Analisti, manageri de fonduri si lideri ai unor banci de investitii importante au declarat duminica, in ultima zi a Forumului Mondial Economic de la Davos, in Elvetia, ca cea mai buna destinatie pentru investitii, in perioade in care cresterea econom
Analisti, manageri de fonduri si lideri ai unor banci de investitii importante au declarat duminica, in ultima zi a Forumului Mondial Economic de la Davos, in Elvetia, ca cea mai buna destinatie pentru investitii, in perioade in care cresterea economiei mondiale incetineste, o reprezinta Statele Unite ale Americii, informeaza Mediafax.
"Este o oportunitate de investitie", a declarat Bader Al Sa'ad, aflat la conducerea Autoritatii pentru Investitii din Kuweit, care administreaza active de peste 200 de miliarde de dolari. Autoritatea pentru Investitii din Kuweit a investit cinci miliarde de dolari pentru preluarea de participatii la bancile americane Citigroup si Merrill Lynch si este interesata, in continuare, de plasamente in sectorul financiar si cel imobiliar din SUA, de unde a pornit criza financiara internationala.
Directorul general al bancii olandeze Rabobank, Bert Heemskerk, a declarat ca investitorii curajosi vor cumpara actiuni bancare, a caror valoare a scazut, in unele cazuri, la jumatate. "Trebuie sa ai nervii tari, dar sunt sigur ca preturile se apropie de nivelul minim", a mai declarat Heemskerk. Criza financiara l-a atras in Statele Unite ale Americii si pe sultanul Ahmed bin Sulayem, presedinte al Dubai Worls, care are un portofoliu imobiliar de 20 de miliarde de dolari in afara Dubaiului. "Facem investitii in Statele Unite.
Problema unora este profitul altora. Acum poti face achizitii ieftine. Piata americana este foarte puternica", a aratat Sulayem. Alti investitori sunt mai interesati de propriile regiuni, astfel incat Abdul-Aziz Abdulla al-Ghurair, director general la Mashreqbank, a doua mare institutie de credit din Dubai, in functie de valoarea de piata, este interesat de pietele arabe, inclusiv Egipt.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.