BAN KI-MOON

Viitoarea misiune a UE in Kosovo este o “problema europeana”, a spus Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, in cadrul unei vizite oficiale la Bratislava. “In stransa cooperare cu tarile implicate, Uniunea

BAN KI-MOON

Viitoarea misiune a UE in Kosovo este o “problema europeana”, a spus Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, in cadrul unei vizite oficiale la Bratislava. “In stransa cooperare cu tarile implicate, Uniunea Europeana isi asuma responsabilitatea initiala”, a declarat ieri inaltul oficial dupa o intrevedere cu presedintele Slovaciei, Ivan Gasparovici.

Ban Ki-Moon a adaugat ca “a luat la cunostinta intentiile Uniunii Europene de a desfasura o misiune” pentru a instaura un stat de drept in Kosovo si a explicat, fara “alte comentarii, ca intentioneaza sa discute despre acest dosar cu oficiali europeni si cu partile implicate”.

Statele europene au incheiat ieri pregatirile pentru trimiterea in Kosovo a circa 2.000 de oameni. Problema Kosovo nu s-a aflat insa si pe masa dezbaterilor de ieri a Consiliului Afacerilor Generale si Relatii Publice (CAGRE). La dorinta expresa a Sloveniei, care detine presedintia Consiliului de Ministri ai UE, pe agenda reuniunii CAGRE nu au fost incluse dezbateri despre situatia din Kosovo si nici despre pregatirile privind trimiterea unei misiuni a Politicii europene de securitate si aparare (PESA) in Kosovo, care sa contribuie la punerea in aplicare a acordului privind statutul in domeniul statului de drept.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.