O data-n viata" revine cu un nou sezon din martie, in fiecare vineri seara, pe TVR 1. Cu aceeasi Iuliana Tudor, dar cu alte ticuri de vorbire.

Ce are in plus emisiunea ta fata de celelalte de acelasi fel?

Originalitatea (ca format, seamana in putine aspecte cu altele), naturaletea, spiritul ludic, ritmicitatea, discursul liber, bunul-gust, o echipa de oameni speciali, nimic ostentativ...

Orice emisiune promoveaza niste principii. Care sint ale tale, unice?

Principiul de baza e chiar definitia show-ului: traieste O data-n viata" o experienta inedita si bucura-te de ea cu toata inima.

Esti consacrata. Mai conteaza silueta, tineretea?

Silueta conteaza exact in masura in care trebuie sa conteze, fara sa ma defineasca esential. Tineretea insa e unul dintre ingredientele necesare, cel putin in meseria mea. De mentinut, nu e greu. Pentru silueta nu fac aproape nimic, iar tineretea e alimentata cu permanente cautari si reinventari de sine si cu fuga, la viteza maxima, de rutina.

Ce arati, ce nu arati la camera?

Arat ce e bine de aratat... Ce nu arat tine de lumea care e bine sa ramina doar a mea. Ma daruiesc total meseriei mele. Altfel, nu cred ca se poate obtine performanta. Am lipsit la lectia dupa care ar fi trebuit sa invat cum sa ma dramuiesc. Consum toate resursele muncind si fac asta cu o maxima placere...

Dupa atitia ani de televiziune, ce ticuri ai?

Cind lucrezi opt ani numai in direct, ticurile verbale sint inevitabile. La mine apare cite unul pe sezon. Antidotul functioneaza perfect: ii gasesc un inlocuitor. In sezonul trecut al show-ului O data-n viata" i-am asasinat pe colegii mei si pe cei de acasa cu pina la urma". Am reusit sa-l inlatur... pina la urma.

Ce sfaturi din casca te termina?

Cele spuse in fraze prea lungi. Dar se-ntimpla foarte rar.

Cind gresesti?

In meserie, cind sint om si sint, la rindul meu, supusa greselii. Nimeni nu e perfect. In rest, gresesc cind sint impulsiva, cind ii ranesc prin cuvint tocmai pe cei la care tin foarte tare, cind incerc sa ma situez deasupra fericirii obisnuite... Reusesc intotdeauna cind am constiinta lucrului implinit si de calitate. Feedbackul primit de la oamenii care ma urmaresc este cea mai mare reusita a mea.