SARE. Parintii nu sunt constienti de efectele nocive pe care le are un consum ridicat de sare asupra sanatatii copiilor lor, se arata intr-un studiu realizat de cercetatori britanici. Pentru a demonstra nestiinta parintilor, medicii au aratat ca mai bine de 2.000 de persoane intervievate nu stiau ca in produsele dulci exista sare. Mai mult, parintii nu isi dau seama ca osteoporoza si astmul sunt doar cateva dintre maladiile care apar ca urmare a consumului ridicat de sare. Expertii de la Autoritatea pentru Alimente din Anglia au declarat ca vor lua masuri pentru a eticheta alimentele astfel incat sa ajute parintii sa nu depaseasca doza zilnica recomandata de sare.

ETICHETARE. Autoritatile din California doresc sa isi protejeze consumatorii de posibilele efecte nedorite ale alimentelor rezultate de la animalele clonate. In acest sens, vor da o lege cu privire la etichetarea acestor produse astfel incat toti consumatorii sa inteleaga la ce se expun. Decizia a venit in urma anuntului care preciza ca laptele si carnea de la animalele clonate sunt bune pentru consum, facut de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA. Cercetatorii din California nu sunt de acord cu aceste afirmatii si de aceea vor sa isi protejeze consumatorii, marcand in mod vizibil produsele de acest tip. (Cristina Calin)