In Arabia Saudita, primul meci de fotbal feminin a fost interzis barbatilor.

Intr-o tara in care drepturile femeilor sint drastic restrictionate, Arabia Saudita, lor fiindu-le interzis chiar si sofatul, permisiunea ca acestea sa poa
In Arabia Saudita, primul meci de fotbal feminin a fost interzis barbatilor.

Intr-o tara in care drepturile femeilor sint drastic restrictionate, Arabia Saudita, lor fiindu-le interzis chiar si sofatul, permisiunea ca acestea sa poata juca fotbal reprezinta un mare pas inainte. Primul meci de fotbal feminin din istoria acestei tari s-a disputat saptamina trecuta pe un stadion din estul regatului, unde echipa Universitatii printului Mohammad bin Fahd le-a invins in urma loviturilor de la 11 metri (2-2 in timpul regulamentar) pe oaspetele de la colegiul Al Yamamah. Partida a avut loc in orasul Dammam, pe o arena de 35.000 de locuri, unde a fost interzisa prezenta barbatilor, atit publicul, cit si cei trei arbitri fiind femei. Partida a avut loc dupa 18 luni de la infiintarea primei echipe feminine de fotbal in regatul saudit, dar in urma cu citeva luni, tot in Arabia Saudita, un arbitru a oprit o partida din campionat deoarece a considerat indecenta prezenta in tribune, la un meci al barbatilor, a unei fetite in virsta de 12 ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.