Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) propune extinderea metodei de depunere online a declaratiilor fiscale la noi categorii de contribuabili, precum si cresterea la 22 a numarului de judete in care se va aplica aceasta prevedere, informea
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) propune extinderea metodei de depunere online a declaratiilor fiscale la noi categorii de contribuabili, precum si cresterea la 22 a numarului de judete in care se va aplica aceasta prevedere, informeaza Mediafax.
ANAF a elaborat un proiect de act normativ prin care propune extinderea metodei de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta la toate categoriile de contribuabili care au obligatia sa depuna declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat, declaratia privind impozitul pe profit, decontul si decontul special de TVA, declaratia rectificativa si decontul privind accizele. Proiectul se refera la contribuabilii aflati in administrarea unitatilor fiscale din raza teritoriala a municipiului Bucuresti si a judetelor Alba, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Covasna, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Maramures, Olt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea, se arata intr-un comunicat al ANAF. Metoda a fost aplicata gradual, astfel ca intr-o prima etapa ea a fost introdusa pentru contribuabilii persoane juridice cu domiciliul fiscal in judetul Ilfov si municipiul Bucuresti. In etapa urmatoare, aplicarea ei a fost extinsa la nivelul a inca zece judete, respectiv Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Cluj, Iasi, Olt, Sibiu, Timis si Valcea.
"Avand in vedere avantajele metodei de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cresterea constanta a interesului contribuabililor pentru utilizarea acestei metode, precum si dezvoltarea capacitatii de servire online a contribuabililor, prin prezentul proiect de ordin se propune extinderea aplicarii acesteia in urmatoarele judete - Alba, Botosani, Buzau, Covasna, Giurgiu, Maramures, Satu Mare, Salaj, Suceava, Tulcea", se precizeaza in comunicat. In iulie 2007, ANAF informa ca toate firmele din Romania vor putea depune online declaratiile fiscale, incepand cu a doua parte a anului viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.