Dupa scandalul de la Congres, conservatorii din jurul lui Florin Anghel se pregatesc de riposta.Conservatorii de rind cer razbunare si vor saconteste procedura prin care Daniela Popa afost inscaunata la PC In foarte multe filiale ale PC a inceput furtuna, care s-ar putea transforma intr-un adevarat tsumani. Incepind de miine si pina la sfirsitul saptaminii au loc intilniri intre liderii judeteni si membri de rind ai filialelor pentru a analiza situatia generata de modul in care s-au desfasurat alegerile noii conduceri la Congresul extraordinar de duminica. Reamintim, deputatul Daniela Popa a intrunit 570 de voturi, cu doar 13 mai mult decit principalul ei contracandidat, prahoveanul Florin Anghel, dar nu a intrunit majoritatea stabilita in noul statut al partidului. Ea a fost proclamata cistigatoare in ciuda protestelor violente a peste jumatate dintre delegatii la congres, care solicitau organizarea unui al doilea tur de scrutin, cum prevedea noul statut. Ieri, primii au iesit la rampa lideri ai unor filiale ardelene. „Sintem foarte suparati pentru ceea ce s-a intimplat duminica la Bucuresti, unde s-a incalcat in mod grosolan statutul care spune ca presedintele este acela care are 51% din voturi. Noul presedinte a fost ales intr-un mod mojic, pentru ca s-a votat ca in Piata Obor", a declarat presedintele PC Salaj, Augustin Precup, citat de NewsIn. Acesta a precizat ca o serie de lideri ardeleni se vor intilni pentru a stabili strategia viitoare. Liderul PC Hunedoara, Petru Marginean, si-a declarat si el nemultumirile: „Joi vom analiza, in cadrul filialei, daca mai este ceva de reconstruit. Multa lume din partid este nemultumita de modul in care s-a ales noul presedinte. Eu am spus ca ii dau votul lui Sabin Cutas. Ca atare, nu este corect ca voturile mele sa le dau altcuiva. De asta sustin ca trebuia sa se mai faca inca un tur de scrutin. Am declarat ca, daca ajunge Daniela Popa presedinte al PC, ma gindesc sa plec din partid. Voi lua o decizie in aceasta saptamina". Din Ardeal, doar filialele Bihor si Alba sustin declarat noua conducere.

Fierberea cea mai mare este in filiala lui Florin Anghel, Prahova. Surse din filiala sustin ca majoritatea membrilor PC prahoveni ii cer lui Anghel sa conteste scrutinul si, in cazul in care „nu se va face dreptate", sa plece din PC. Anghel a declarat ieri pentru Realitatea TV ca situatia va fi analizata in cadrul filialei marti. „Ceea ce s-a intimplat duminica reprezinta o mare pata de imagine din istoria PC. Nu spun ca plec din partid. Nu stiu citi mai cred intr-o schimbare a partidului", a spus Anghel.

De partea cealalta, Daniela Popa sustine ca a fost aleasa statutar. „Stiti si dumneavoastra la fel de bine ca si mine ca orice statut al unui partid politic si orice program se inscriu la Tribunalul Municipiului Bucuresti si se publica in Monitorul Oficial. Poate avea articole neconstitutionale si revine in rediscutarea Congresului. Pina atunci sint valabile vechile prevederi. Eu am fost aleasa pe vechiul statut", declara presedintele PC pentru Realitatea TV.

Contactata de Cotidianul si intrebata de ce in cazul alegerii lui Dan Voiculescu in functia de presedinte fondator (functie inexistenta in vechiul statut) s-au aplicat noile prevederi si in cazul ei nu, Daniela Popa si-a schimbat cu 180 de grade declaratia: „A fost o decizie a comisiei de numarare a votului compusa din membri a 20 de filiale, care a hotarit ca am majoritatea ceruta de noul statut prin primirea voturilor celui de-al treilea candidat, domnul Sabin Cutas". Aceste voturi nu au venit prin scrutin, ci prin declaratia lui Cutas, care a cedat verbal 85 de voturi.

Vicepresedintii, numiti nestatutar Imediat ce a fost proclamata invingatoare de Dan Voiculescu, Daniela Popa, incercind sa multumeasca pe toata lumea, a luat o prima decizie tot in afara statutului, anuntind ca toti cei 31 de candidati pentru vicepresedinte vor ocupa functia fara sa mai fie supusi votului. Cu numai trei ore inainte de anunt, se decisese ca in conducerea PC sa functioneze 19 vicepresedinti, ce urmau sa fie alesi de Consiliul National. Ieri, liderii PC Timis si Arges, Maria Grappini, respectiv Catalin Teodorescu, au cerut conducerii centrale convocarea de urgenta a Consiliului National pentru intrarea in legalitate si pentru organizarea scrutinului de alegere a celor 19 vicepresedinti. Teodorescu chiar a anuntat ca renunta la functia de vicepresedinte numit si ca doreste sa isi cistige functia prin vot.