Legea antiviolenta ar putea reveni in Parlament, in cazul in care Curtea Constitutionala va decide ca unele prevederi contravin Legii fundamentale.

Majoritatea suporterilor echipelor din Liga I au incercat prin toate mijloacele sa impiedice promulgarea Legii antiviolenta propuse de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si nu se opresc nici dupa ce a intrat in vigoare. Reprezentantii fanilor Rapidului, ai Stelei si ai lui Dinamo au apelat la Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu o posibila exceptie de neconstitutionalitate, considerind ca unul dintre articolele legii ingradeste accesul la justitie. „Subscrisele Ligi ale Suporterilor cluburilor FC Dinamo, FC Steaua, UFC Rapid, toate din Bucuresti, prin reprezentantii lor legali, va rugam ca, in virtutea dispozitiilor art. 59 al. 1 si art. 146 lit. d din Constitutia Romaniei, sa ridicati la Curtea Constitutionala exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor cuprinse in art. 49 al. 4 al Legii nr. 4/2008, cunoscuta si ca «Legea Dragomir», care reglementeaza prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive", se precizeaza intr-un comunicat al fanilor.

Alineatul 4 al articolului 49, la care fac referire suporterii, prevede ca „impotriva ordonantei procurorului prin care se dispune luarea masurii interzicerii accesului la competitii sportive invinuitul sau inculpatul poate face plingere in trei zile de la luarea masurii in instanta competenta sa judece cauza in prima instanta, iar instanta se pronunta asupra plingerii printr-o incheiere, care nu este supusa nici unei cai de atac", ceea ce contravine liberului acces la justitie. „Neprevazind cai de atac, se ingradeste dreptul la justitie, sentinta instantei de fond devenind definitiva. Va rugam deci a ridica, pentru sutele de mii de suporteri, in fata Curtii Constitutionale exceptia de neconstitutionalitate a legii invocate, pentru ca, in practica, atit dispozitiile legilor penale, cit si civile prevad cai de atac", mai spun fanii.

Avocatul Poporului, Ioan Moraru, a luat act de petitia fanilor doar din presa, insa spune ca, o data ce va primi sesizarea, se va ocupa de problema suporterilor. Practic, Avocatul Poporului sesizeaza posibila incompatibilitate a prevederilor legii lui Dragomir cu Constitutia, insa Curtea Constitutionala decide daca articolul respectiv este contrar Legii fundamentale. In cazul in care sesizarea este considerata intemeiata, articolul in cauza este declarat neconstitutional, iar legea se intoarce in Parlament, la comisii, unde trebuie modificata. In acest timp, legea este suspendata.

Doua handbaliste, lovite de fani In timp ce suporterii incearca sa blocheze Legea antiviolenta, doua jucatoare de 16 ani ale echipei de handbal CSS Drobeta-Turnu Severin au fost batute, duminica seara, de fanii echipei CSS Hunedoara, nemultumiti de scor si de arbitraj. Sportivele au fost transportate la spital, insa au refuzat internarea, fiind in afara oricarui pericol. Fetele de la Drobeta-Turnu Severin nu au depus inca o plingere, astfel ca fanii vor primi doar amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Sanctiuni vor mai suporta si organizatorii partidei, pentru ca nu au asigurat conditiile optime pentru securitatea sportivelor.