Erste Bank, care controleaza BCR, a transmis la Bursa documentatia pentru listare, care trebuie avizata initial de Comisia de admitere la tranzactionare si, ulterior, de Consiliul Bursei. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis, la fine
Erste Bank, care controleaza BCR, a transmis la Bursa documentatia pentru listare, care trebuie avizata initial de Comisia de admitere la tranzactionare si, ulterior, de Consiliul Bursei. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis, la finele lunii octombrie din 2007, un atestat prin care confirma ca banca austriaca indeplineste cerintele legale pentru intrarea la BVB. Listarea Erste Bank va fi realizata prin "passporting", operatiune care presupune aprobarea de catre autoritatea de supraveghere a pietei din tara de origine a emitentului (Austria, in cazul Erste) a unui prospect care sa fie acceptat de autoritatea altui stat membru ca suport al unei oferte publice sau pentru admiterea la tranzactionare a titlurilor. Erste Bank, listata la bursele din Viena si Praga, a raportat, pentru primele noua luni din 2007, un profit net dupa plata intereselor minoritare de 837,9 milioane de euro, mai mare cu 27,9% fata de perioada similara din 2006, iar valoarea totala a activelor detinute de grup a crescut cu 10,4% fata de finele anului 2006, la 200,6 miliarde de euro. Profitul operational obtinut de grupul austriac in perioada ianuarie-septembrie a fost de 4,5 miliarde de euro, in crestere cu 28,8% comparativ cu primele noua luni ale anului trecut. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.