Recent, Casa de Productie Imagina a lansat, cu sprijinul CNC, scurtmetrajul de animatie "Dumbrava Povestilor", scenariul apartinand Tatianei Apahidean, iar regia Adrianei Badea si, aceeasi, Tatiana Apahidean. "Dupa 1990, Animafilm, studioul cel mai p
Recent, Casa de Productie Imagina a lansat, cu sprijinul CNC, scurtmetrajul de animatie "Dumbrava Povestilor", scenariul apartinand Tatianei Apahidean, iar regia Adrianei Badea si, aceeasi, Tatiana Apahidean. "Dupa 1990, Animafilm, studioul cel mai prolific si mai prosper, singurul care tinea sus steagul cinematografiei romanesti la export, a ramas o simpla firma pe o casa, a declarat criticul de film Cristina Corciovescu.
Vocea Tatianei Apahidean s-a auzit insa mereu pentru ca ea nu poate accepta inactivitatea si infrangerea. Personajele sale nu-i dau pace, isi reclama dreptul la existenta, vor sa navaleasca pe ecran pentru a ne face sa zambim, sa visam, sa prindem curaj pentru amerge mai departe.
Acesta e si mesajul pe care ni-l transmite "Dumbrava Povestilor". "Scenariul da viata unei lumi a povestilor, calda si sensibila, crede Dana Hagiescu, directoarea Casei de Productie Imagina, cea care a realizat scurtmetrajul. Am dorit ca subiectul sa starneasca si sa dezvolte fantezia si curiozitatea copiilor, folosind fabuloasa lume a basmelor romanesti. Intr-o lume superdigitalizata, nu trebuie sa bombardam copiii numai cu filme de actiune, asa-zis comerciale. Trebuie sa ii lasam sa se regaseasca si sa creada in eroii indragiti de ei, spre a deveni mai buni". Scenarist, scenograf si regizor coordonator al "Dumbravei povestilor", dna Aphidean a precizat ca "a fost un nou inceput, dar si o incununare a activitatii. Prin acest film am vrut sa readuc frumosul, duiosul, culoarea in ochii si sufletele celor mici". Trailerul poate fi la http://www.youtube.com/watch?v=XYWdvt9BL9o.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.