Justitia romana a stabilit, in mod definitiv si irevocabil ca Andrei Iucinu este fiul jurnalistului Dumitru Tinu, care a decedat acum cinci ani in urma unui accident rutier.

Curtea de Apel Bucuresti a confirmat ieri, in recurs, hotararile primelor doua instante care stabileau filiatia dintre fostul director al Cotidianului Adevarul si tanarul care a sustinut ca este copilul sau. Magistratii au respins astfel, ca nefondate, sustinerile avocatilor familiei Tinu, potrivit carora la dosar nu ar exista probe ca jurnalistul s-a ocupat in mod constant de cresterea si educarea lui Andrei Iucinu. Avocatii tanarului au sustinut ca in favoarea clientului lor exista nu numai marturii, ci si documente scrise de regretatul jurnalist, din care reies sentimentele profunde de afectiune, "de la tata la fiu", pe care Dumitru Tinu le-a manifestat fata Andrei Iucinu.

Avocatul familiei Tinu, Gheorghe Dragomir, a sustinut ieri ca va ataca printr-o contestatie in anulare decizia Curtii de Apel si ca va face inclusiv o plangere la CEDO. De cealalta parte, Andrei Iucinu a declarat ca va continua eforturile de a afla cum si-a pierut viata tatal sau si ca va demara "probabil actiunile de contestare a succesiunii".