Parlamentul European dezbate saptamana aceasta oportunitate a amplasarii scutului american antiracheta in Polonia si Cehia. In conditiile in care americanii se pregatesc sa schimbe administratia, cehii si polonezii se pregatesc sa faca pasul inapoi,
Parlamentul European dezbate saptamana aceasta oportunitate a amplasarii scutului american antiracheta in Polonia si Cehia. In conditiile in care americanii se pregatesc sa schimbe administratia, cehii si polonezii se pregatesc sa faca pasul inapoi, este de parere europarlamentarul PSD Adrian Severin. Alegerile prezidentiale din noiembrie vor stabili cine este succesorul lui George Bush, cursa fiind inca deschisa. In esenta, Severin estimeaza ca la finalul dezbaterilor concluziile vor arata preocuparea pentru relatia UE-Rusia, necesitatea ca scutul sa asigure protectia tuturor statelor membre, evitarea inrautatirii relatiilor cu statele vizate oficial de instalatia antiracheta. Romania, Bulgaria, Turcia, tarile din sud-estul NATO nu fac parte din proiectul american.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.