In spatele investitiilor facute de oamenii de afaceri in fotbal, dincolo de “bunele intentii”, stau diverse interese. Toti acestia au afirmat in cor ca din “sportul rege” nu se cåstiga bani, partial adevarat, dar fiecar
In spatele investitiilor facute de oamenii de afaceri in fotbal, dincolo de “bunele intentii”, stau diverse interese. Toti acestia au afirmat in cor ca din “sportul rege” nu se cåstiga bani, partial adevarat, dar fiecare a urmarit ceva in momentul in care si-a legat numele de un club. Cariera politica, succes in afaceri, protectie sau o imagine favorabila sunt cåteva dintre tintele lor.

Posibila retragere a lui George Copos de la carma Rapidului poate uimi la o prima vedere, numai ca versatul om de afaceri si-a atins toate obiectivele de la intrarea sa in lumea fotbalului. Notorietatea dobandita rapid in tribunele din Giulesti i-a asigurat succesul in afaceri, dupa care firesc a urmat si ascensiunea in politica. George Copos este investitorul din fotbal care a ocupat cea mai importanta functie intr-un guvern, pentru o scurta perioada devenind vicepremier in cabinetul Tariceanu. Cum Rapidul nu mai reprezinta un vehicul care sa-i serveasca interesele, Copos pare tentat sa abandoneze Giulestiul. Cu destul de multi bani, George Becali simtea nevoia sa devina ceva mai cunoscut in randul conationalilor sai pentru a se pu tea impune pe scena politica. Steaua a reprezentat o “scena” foarte buna, intre timp Becali ajungand la sefia unui partid neparlamentar, succesul sau in politica fiind unul relativ. In schimb, pentru Gheorghe Stefan fiecare dolar bagat in Ceahlaul s-a convertit intr-un vot, in acest moment fiind primarul municipiului Piatra Neamt.

Marian Iancu nu a fost manat de nici un interes politic cånd a preluat Politehnica Timisoara. Aflat intr-o ancheta incalcita, cunoscutul afacerist avea nevoie de o imagine cat mai buna intr-un timp cat mai scurt. Cum “furtuna” a trecut, acesta pare acum dispus sa renunte la investitiile in fotbal. Pentru actionarii dinamovisti, fosti si actuali, Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, Vladimir Cohn, Vasile Turcu etc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.