Vasile Dancu a participat ieri la sedinta conducerii centrale a partidului, pentru prima data dupa ce a demisionat, la mijlocul anului trecut, din functia de vicepresedinte.
Dancu a fost ales saptamana trecuta presedinte al PSD Cluj, prilej cu c
Vasile Dancu a participat ieri la sedinta conducerii centrale a partidului, pentru prima data dupa ce a demisionat, la mijlocul anului trecut, din functia de vicepresedinte.
Dancu a fost ales saptamana trecuta presedinte al PSD Cluj, prilej cu care Mircea Geoana l-a invitat sa renunte la demisie. Ieri, Geoana a declarat ca revenirea lui Vasile Dancu la sedintele Biroului Permanent National "este un lucru bun".
El s-a declarat convins ca acesta isi va clarifica si din punct de vedere statutar si procedural situatia creata dupa decizia de a demisiona, la mijlocul anului trecut, din functia de vicepresedinte al partidului. "Sunt convins ca o va invalida", a adaugat Geoana despre demisia lui Dancu.
Surse din PSD au relatat ca Dancu isi va anunta in mod oficial decizia de a reveni asupra demisiei in cursul saptamanii viitoare, el afirmand in BPN ca nu mai exista motive pentru a persista in suspendarea din functia de vicepresedinte.
Tot ieri, PSD si Partidul Ecologist din Romania s-au intalnit, la nivel de lideri, pentru o prima discutie pe marginea intentiei PSD de a forma o platforma a stangii.
Mircea Geoana a declarat dupa intalnire ca deocamdata nu s-a pus problema unei discutii despre eventuale liste comune ale celor doua partide, interesate in acest moment de o sustinere reciproca a temelor proprii. El a mentionat ca evalueaza totusi si posibilitatea ca platforma stangii pe care PSD intentioneaza sa o stabileasca sa fie si un „vehicul electoral”.
Geoana a mai precizat ca, in scopul formarii acestei platforme a stangii, conducerea PSD se va intalni si cu Federatia Pensionarilor. Presedintele PER, Danut Pop, a declarat ca parteneriatul cu PSD reprezinta garantia ca interesele ecologistilor vor fi bine reprezentate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.