Familiile minerilor ucisi sau raniti in explozia produsa in urma cu doi ani la Exploatarea Minera Anina, din judetul Caras-Severin, se judeca, in continuare, cu institutiile statului, solicitand daune morale si materiale in valoare de 6 milioane de
Familiile minerilor ucisi sau raniti in explozia produsa in urma cu doi ani la Exploatarea Minera Anina, din judetul Caras-Severin, se judeca, in continuare, cu institutiile statului, solicitand daune morale si materiale in valoare de 6 milioane de euro. Deocamdata, Curtea de Apel Timisoara a suspendat judecarea dosarului si a sesizat Curtea Constitutionala pentru solutionarea unor exceptii de neconstitutionalitate invocate de reclamanti.

Actiunea civila a fost formulata de patru din cele sapte familii sau urmasi ai minerilor ucisi in explozie si de doi dintre ortacii raniti atunci in subteran. Este vorba despre familiile defunctilor Daniel Balan, Danut Puscau, Gheorghe Marisescu si Matei Izvernariu, respectiv ranitii Marcel Strachina si Relu Dracea, care au chemat in judecata Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei - Inspectia Muncii Bucuresti, SC Miniera Banat SA Anina si Inspectoratul Teritorial de Munca Timis. In opinia reprezentantului legal al victimelor de la Anina, avocatul Florin Kovacs, cele patru institutii ale statului ar purta intreaga vina pentru tragedia de la Anina. “A m solicitat obligarea paratilor, in solidar, la plata unor despagubiri civile de 6 milioane de euro pentru prejudiciul moral si material adus victimelor semnatare a actiunii, ca urmare a producerii accidentului de la Exploatarea miniera Anina, din culpa si neglijenta efectiva a responsabililor acestor institutii”, a declarat avocatul Kovacs.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.