Limite. Dobanzile la conturile de economii sunt mai reduse ca la depozitele clasice Daca vreti sa economisiti bani fara sa platiti impozitul de 16% pe castigul din dobanzi, solutia ar fi conturile de economii. De regula, bancile ofera dobanzi ceva m
Limite. Dobanzile la conturile de economii sunt mai reduse ca la depozitele clasice Daca vreti sa economisiti bani fara sa platiti impozitul de 16% pe castigul din dobanzi, solutia ar fi conturile de economii. De regula, bancile ofera dobanzi ceva mai mici la conturile de economii decat la depozitele clasice, dar castigul este, oricum, mai mare pentru cei care au astfel de conturi, deoarece pot scapa de plata impozitului, in anumite conditii. Conform Codului Fiscal, orice banca este obligata sa vireze la Fisc 16% din castigul realizat de clienti din dobanzile bancare. In cazul contului de economii, impozitarea se face doar daca dobanda este mai mare decat rata dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, de 7,5% pe an in prezent. Drept urmare, scapati de taxare daca alegeti oferte cu dobanzi sub aceasta limita. Oferte la zi Toate bancile ofera conturi de economii, diferenta fiind data de nivelul dobanzilor si, eventual, de bonusuri si servicii in plus. La BCR puteti depune bani la care sa aveti acces oricand prin Maxicont si beneficiati de o dobanda de minimum 6% pe an, daca pastrati in cont cel putin 500 de lei. Un produs similar, numit Atucont, este oferit de BRD, care plateste o dobanda trimestriala fixa, de 7,25% pe an, clientilor cu varste de peste 14 ani. La contul de economii de la Bancpost obtineti si un card de debit Taifun, iar dobanda este de maximum 6% pe an pentru depuneri de peste 6.000 de lei, cu scutire de la plata a comisioanelor de deschidere si de administrare a contului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.