Judecatorii Curtii de Apel Brasov au amanat, ieri, pentru azi la pranz, verdictul in ceea ce priveste cererea avocatului lui Cristian Cioaca de eliberare sub control judiciar pentru ca dosarul nu a ajuns la timp de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Påna ieri, la Curtea de Apel Brasov nu ajunsese decåt o adresa in care se specifica ca dosarul nu va ajunge luni la Brasov.

Forfota mare ieri la Curtea de Apel Brasov. Presa multa. Judecatorii urmau sa se pronunte asupra cererii de eliberare sub control judiciar, inaintata de avocatul lui Cristian Cioaca, ca o contramasura a apararii impotriva sentintei de arestare hotarata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Asta se intampla in jurul orei pranzului. Spre ora 14.00, judecatorii s-au vazut nevoiti sa amane cu inca o zi judecarea pe motiv ca dosarul in care Cristian Cioaca a primit mandat de arestare nu a ajuns de la Inalta Curte la Curtea de Apel Brasov.

La iesirea din sala de judecata a Curtii de Apel, Cristian Cioaca si avocatul acestuia si-au exprimat nemultumirea fata de intarzierea judecarii cererii de eliberare sub control judiciar. „Se intarzie intentionat. Nu stiu cum sa motiveze solutia pe care au dat-o“, a spus Cristian Cioaca. Sorescu a precizat ca intentioneaza sa faca plangere la Curtea Europeana in acest caz.
„Este nevoie de imaginatie sa motivezi solutia de arestare. Este practic o bataie de joc. Este clar o tergiversare. Traim in tara lui Papura Voda. Cand e vorba sa fie invers, adica atunci cand se cer dosare de la curtile teritoriale, le cer de urgenta, in cateva ore, nici nu se discuta. Invers, nu. Au avut o saptamana amanare de pronuntare, dupa aceea iar au avut zile bune si nici pana la ora asta nu au motivat hotararea. Eu personal nu ma asteptam la asa ceva. Toate aceste demersuri urmeaza sa le facem cat se poate de rapid, in rest nu am ce sa mai comentez“, a precizat Florentin Sorescu, aparatorul lui Cioaca.

Cristian Cioaca se afla in arestul IPJ Brasov de cinci zile. Curtea Suprema a decis, joi, arestarea preventiva a politistului Cristian Cioaca pe 29 zile acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi accesat, fara drept, e-mailul sotiei sale, Elodia Ghinescu, data disparuta. Inalta Curte de Casatie si Justitie a discutat pe 17 ianuarie recursul DIICOT la decizia Curtii de Apel Brasov de a respinge propunerea de arestare preventiva a politistului Cristian Cioaca si a lui Nitu Marin Adrian.

Atac la baioneta
In replica, avocatul lui Cristian Cioaca a depus la dosar o cerere de respingere a recursului pe motiv ca lasarea in libertate a politistului nu ar reprezenta pericol public. Surse judiciare ne-au declarat ca „actiunea lui Cioaca privind violarea corespondentei sotiei reprezinta un pericol public, pentru ca, apeland la un hacker care a spart parolele casutelor postale electronice, a prejudiciat imaginea sotiei prin comunicarea datelor din e-mail catre mass-media“. „Acest lucru l-ar putea face in continuare daca ar fi lasat in libertate“, au conchis sursele.

Mesajele Elodiei au ajuns la OTV