Terorism. Al-Qaeda trimite copii de 15 ani la moarte, in atentate sinucigase, acuza oficialii militari americani Sustinatorii retelei Al-Qaeda in Irak folosesc copii pentru a comite atentate sinucigase, a afirmat duminica un oficial militar american
Terorism. Al-Qaeda trimite copii de 15 ani la moarte, in atentate sinucigase, acuza oficialii militari americani Sustinatorii retelei Al-Qaeda in Irak folosesc copii pentru a comite atentate sinucigase, a afirmat duminica un oficial militar american, care a mentionat cel putin doua atacuri comise, saptamana aceasta, de kamikaze cu varsta de 15 ani. "Nici nu suntem siguri ca unul dintre cei doi copii stia ca era folosit pentru a transporta o bomba", a declarat contraamiralul Gregory Smith, intr-o conferinta de presa la Bagdad. Unul dintre aceste atentate a fost comis in timpul unor funeralii din apropiere de Tikrit, la 180 de kilometri nord de Bagdad, iar celalalt intr-o scoala din Mosul, la 370 de kilometri nord de capitala irakiana, a precizat el, citat de Mediafax. Oficialul nu a facut alte precizari referitoare la atacuri. Politia irakiana anuntase ca 17 persoane au murit la 21 ianuarie intr-un atentat comis in timpul unei ceremonii organizate in memoria unui colonel din politie decedat. "Al-Qaeda in Irak incearca sa le inoculeze ura copiilor si sa creeze o cultura de violente, ura si disperare. Trimit baieti de 15 ani in misiuni sinucigase pentru a provoca moarte", a adaugat militarul. Citandu-l pe seicul Ahmad Abu Risha, un influent lider sunnit din regiunea Anbar care coopereaza cu fortele americane si irakiene, contraamiralul a afirmat ca atentatele sinucigase sunt ultima arma a simpatizantilor Al-Qaeda.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.