Banca a primit toate avizele CNVMConsiliul Bursei de Valori va stabili maine momentul listarii actiunilor Erste Bank pe piata de la Bucuresti, a declarat Rares Nilas, membru al Consiliului, citat de Mediafax.
Operatiunea vizeaza toate titlurile
Banca a primit toate avizele CNVMConsiliul Bursei de Valori va stabili maine momentul listarii actiunilor Erste Bank pe piata de la Bucuresti, a declarat Rares Nilas, membru al Consiliului, citat de Mediafax.
Operatiunea vizeaza toate titlurile grupului austriac, acestea urmand sa fie tranzactionate prin mijloace administrative, fara o oferta publica.
Erste Bank, care controleaza BCR, a transmis la Bursa documentatia pentru listare, iar aceasta trebuie avizata initial de Comisia de admitere la tranzactionare si, ulterior, de Consiliul Bursei.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a emis la finele lunii octombrie din 2007 un atestat prin care confirma ca banca austriaca indeplineste cerintele legale pentru intrarea la BVB.
Listarea Erste Bank va fi realizata prin "passporting", operatiune care presupune aprobarea de catre autoritatea de supraveghere a pietei din tara de origine a emitentului (Austria, in cazul Erste) a unui document care sa fie acceptat de autoritatea altui stat membru ca suport al unei oferte publice sau pentru admiterea la tranzactionare a titlurilor.
Bursa de Valori Bucuresti a publicat luni documentul Erste Bank in legatura cu cererea de admitere la tranzactionare a tuturor actiunilor sale la categoria internationala actiuni pe piata reglementata la vedere a BVB.Erste nu va fi listata prin IPOErste Bank intentioneaza sa listeze la BVB 316.288.945 de actiuni, iar procedura de admitere la tranzactionare se va realiza exclusiv prin mijloace administrative, nu printr-o oferta publica, potrivit documentului sintetizat.
Datorita faptului ca Erste Bank este deja listata pe alte doua piete reglementate din UE si in baza prevederilor admiterii la tranzactionare transfrontaliere de tip "passporting", banca austriaca nu trebuie sa publice un prospect si nici sa utilizeze serviciile unui intermediar financiar, membru al BVB. Titlurile Erste Bank nu au valoare nominala, sunt ordinare, cu drept de vot, la purtator. Toate actiunile sunt reprezentate prin certificate globale, iar actul constitutiv al Erste Bank exclude dreptul actionarilor de a solicita certificate de actiuni individuale. Actiunile Erste Bank sunt emise in euro, dar banca are in vedere tranzactionarea titlurilor la BVB in lei. Principalele drepturi asociate actiunilor sunt dreptul de participare si de vot, dreptul la dividende si la incasarile rezultate in urma procedurilor de lichidare, dreptul de subscriere, dreptul de contestare si anumite drepturi speciale. Toate actiunile sunt liber transferabile, fara acordul prealabil al organelor corporative ale Erste Bank, iar in conditiile in care actiunile sunt deja admise la tranzactionare la Bursele din Viena si Praga, titlul asupra actiunilor este transferat prin inregistrare in registru, respectiv prin inregistrarea electronica a actiunilor intr-un cont de valori mobiliare. Admiterea la tranzactionare la BVB nu are niciun impact asupra structurii actionariatului Erste Bank, deoarece nu se asociaza cu o oferta publica de actiuni, existente sau noi, sau cu orice alta procedura care ar duce la o majorare a capitalului social al Erste Bank sau la transferul actiunilor intre actionari si terti, potrivit documentului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.