Reprezentantii companiei de telefonie fixa Romtelecom au anuntat ieri ca in acest an isi va reduce numarul de angajati cu 2.500 de persoane, masura fiind necesara pentru atingerea obiectivelor de eficienta prevazute in strategia de dezvoltare a opera
Reprezentantii companiei de telefonie fixa Romtelecom au anuntat ieri ca in acest an isi va reduce numarul de angajati cu 2.500 de persoane, masura fiind necesara pentru atingerea obiectivelor de eficienta prevazute in strategia de dezvoltare a operatorului.
Conform datelor publicate de grupul elen de telecomunicatii OTE, actionarul majoritar al Romtelecom, la sfarsitul anului trecut compania avea 12.304 de salariati. Compania are in plan imbunatatirea proceselor interne, o oferta competitiva de servicii pentru a creste baza de clienti si pentru a intensifica prezenta companiei pe segmentele de piata in crestere, concomitent cu un control riguros al costurilor.
"Implementarea noului plan de afaceri va impune si revizuirea proceselor si metodologiilor de lucru, ceea ce va conduce la reducerea locurilor de munca cu un numar care nu va depasi 2.500 de pozitii in 2008", se arata intr-un comunicat al Romtelecom. Noul plan de afaceri al Romtelecom a fost aprobat ieri de catre membrii Consiliului de Administratie al companiei.
De asemenea, pentru 2008 compania isi propune o crestere solida a afacerilor pe segmentele broadband si transmisii de date si televiziune prin satelit, combinata cu o majorare a numarului de clienti de telefonie fixa.
"Cooperarea comerciala cu Cosmote se va dezvolta in continuare in acest an, ceea ce va insemna oferte combinate mai multe si mai bune pentru clienti, incluzand si telefonia mobila", se arata in comunicat.
Romtelecom detine 30% din capitalul social al Cosmote Romania, subsidiara locala a grupului elen de telefonie mobila Cosmote.
"Conducerea Romtelecom se asteapta ca aceste planuri sa-i asigure o consolidare a pozitiei de piata in 2008, in timp ce anii 2009 si 2010 vor aduce o crestere a profitabilitatii", se mentioneaza in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.