RCS&RDS a transmis autoritatii de reglementare documentele care atesta ca respecta tariful de interconectare cu alti operatori de telecomunicatii in domeniul telefoniei fixe, evitand astfel primirea unei amenzi de pana la 5% din cifra de afaceri
RCS&RDS a transmis autoritatii de reglementare documentele care atesta ca respecta tariful de interconectare cu alti operatori de telecomunicatii in domeniul telefoniei fixe, evitand astfel primirea unei amenzi de pana la 5% din cifra de afaceri a companiei, informeaza Mediafax. Conform datelor Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), firma RCS&RDS a transmis in termenul stabilit atat actele aditionale incheiate cu furnizorii interconectati, cat si documentele financiar-contabile privind refacturarea serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe in reteaua RCS & RDS, prin aplicarea tarifului reglementat in cuantum de 1,15 eurocenti/minut. In luna august 2007, ANRCTI a comunicat ca RCS&RDS este obligata sa practice un tarif de maximum 1,15 eurocenti/minut pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS, precum si sa publice pe pagina sa de Internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la retea. De asemenea, autoritatea a cerut operatorului, la acea data, sa transmita o copie dupa fiecare dintre cererile de interconectare si dupa cererile de modificare, completare sau retragere a solicitarii initiale, in termen de doua zile de la data primirii acestora. In septembrie, ANRCTI a sanctionat RCS&RDS cu o amenda contraventionala de 100.000 de lei pentru ca nu a publicat in mod complet, inclusiv pe pagina sa de Internet, numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza. Autoritatea a anuntat in decembrie ca a primit sesizari de la mai multi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul RCS&RDS de a modifica tariful de interconectare si la practicarea in continuare a unui tarif mai mare de 1,15 eurocenti/minut. RCS&RDS trebuia sa dovedeasca ca a indeplinit obligatiile impuse pana la data de 25 ianuarie 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.