Producatorul de bauturi racoritoare va folosi energia in principal pentru nevoile proprii, iar surplusul va fi livrat in sistem Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a incheiat un acord cu firma americana ContourGlobal, care dezvolta proiecte de infrastructura energetica pentru constructia a 15 centrale electrotermice pina la sfirsitul anului 2009, dintre care doua vor fi amplasate in Romania, potrivit cnnmoney.com, preluat de MEDIAFAX.

Noile centrale vor furniza electricitate si apa fierbinte pentru fabricile Coca-Cola Hellenic Bottling, al doilea mare imbuteliator al bauturilor Coca-Cola la nivel mondial, din Austria, Cehia, Grecia, Irlanda de Nord, Polonia, Slovacia, Nigeria, Serbia si Ucraina.

In Italia, Rusia si Romania vor fi construite cite doua centrale. Fiecare centrala va reduce emisiile de dioxid de carbon cu cel putin 40%. Surplusul de electricitate va fi livrat catre reteaua nationala a fiecarei tari. Detaliile financiare ale acordului nu au fost facute publice. Coca-Cola HBC are activitati in 27 de tari din Europa si din Africa, iar in Romania administreaza sapte fabrici, in Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei, cu peste 3.000 de angajati. ContourGlobal este o companie americana care dezvolta proiecte de infrastructura energetica in Statele Unite, Brazilia, Columbia si Ucraina, dar si in Togo si Nigeria.