Asmus arata ca unii aliati europeni presau Statele Unite sa includa Romania si Slovenia in primul val de extindere, doua tari pe care Washingtonul nu le considera pregatite si a caror aderare ar fi compromis sansele de aderare ale tarilor baltice. "P
Asmus arata ca unii aliati europeni presau Statele Unite sa includa Romania si Slovenia in primul val de extindere, doua tari pe care Washingtonul nu le considera pregatite si a caror aderare ar fi compromis sansele de aderare ale tarilor baltice. "Presedintele Clinton s-a opus ferm aderarii celor doua tari la summitul de la Madrid. Desi dezamagite, cele doua tari si-au dublat eforturile, iar tarile baltice au profitat de sansa lor si in cele din urma au aderat", afirma Asmus. Fostul diplomat sustine ca la summit-ul NATO de la Bucuresti Albania si Macedonia nu ar trebui sa adere la Alianta Nord-Atlantica deoarece nu sunt pregatite, spre deosebire de Croatia. "Ar trebui sa incepem sa conectam Balcanii si Marea Neagra si sa semnalam Georgiei si Ucrainei ca aceasta este sansa lor de a recupera si a adera intr-un cadru mai amplu peste doi sau trei ani.", propune Ronald Asmus. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.