Curtea de Apel Brasov a admis ieri cererea de eliberare sub control judiciar a politistului Cristian Cioaca in dosarul privind violarea corespondentei Elodiei Ghinescu.

In cadrul sedintei de aproximativ o ora, Cioaca a prezentat instanetei motivele pentru care isi sustine cererea de eliberare sub control judiciar, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.

"Sunt ofiter de Politie si nu am de ce sa ma sustrag urmaririi penale. Mentionez ca nu am facut acest lucru nici pana acum si nici nu am de gand sa fac asta. Am un copil de trei ani pe care doresc sa il vad cel putin in week-end, deoarece in timpul saptamanii sunt la serviciu”, a spus Cioaca.

Politistul a precizat ca tocmai faptul ca are un loc de munca contituie o garantie ca nu se va sustrage urmaririi penale si ca poate fi cercetat in stare de libertate. El a precizat ca nu are posibilitati materiale sa isi aduca fiul la Brasov, deoarece, dupa punerea in miscare a urmaririi penale, i s-a diminuat salariul cu 20% si a fost pus la dispozitia IPJ Brasov, unde a indeplinit doar anumite sarcini date de seful sau direct, in scris. Cristian Cioaca nu va fi eliberat efectiv decat in cazul in care recursul declarat de procurori impotriva hotararii de astazi va fi respins de instanta suprema.