Bursele din Asia au inceput saptamana cu scaderi considerabile, pe fondul persistentei temerilor legate de economia mondiala, dupa ce Bursa de pe Wall Street a incheiat saptamana trecuta in scadere, investitorii asteptand urmatoarea reuniune a Fed in
Bursele din Asia au inceput saptamana cu scaderi considerabile, pe fondul persistentei temerilor legate de economia mondiala, dupa ce Bursa de pe Wall Street a incheiat saptamana trecuta in scadere, investitorii asteptand urmatoarea reuniune a Fed in cursul acestei saptamani, afirma AFP, citata de NewsIn. Dupa revenirea in forta de saptamana trecuta, pietele asiatice au fost afectate de evolutia Bursei de pe Wall Street, care a incheiat sedinta de vineri in scadere, indicele Dow Jones scazand cu 1,38%, iar piata Nasdaq pierzand 1,47%. La Tokio, a doua piata financiara mondiala, indicele Nikkei a incheiat sedinta in scadere considerabila, de 3,97%. Indicele Hang Seng, al Bursei din Hong Kong, a incheiat de asemenea pe minus, in scadere cu 4,3%, in timp ce Bursa din Kuala Lumpur pierdea 1,50%, cea din Jakarta - 1,28%, iar cea din Bangkok scadea cu 2,14%. La inchidere, indicele Kospi al Bursei din Seul a inregistrat o scadere de 3,85%. Cea mai mare scadere a fost inregistrata pe Bursa din Shanghai, care a inchis pe un minus de 7,19%, urmata de Bursa din Singapore, cu pierderi de 4,47%, si de cea din Bombay, de 4,44%.
"Piata trece prin fluctuatii violente. Investitorii nu au momentan apetit pentru achizitionarea de actiuni", a declarat un trader al Fulbright Securities din Hong Kong, Francis Lan. Pietele asteapta ca Federal Reserve sa reduca din nou dobanda de politica monetara cu ocazia reuniunii din 30 ianuarie, dupa decizia de saptamana trecuta, cand a redus de urgenta dobanda-cheie cu 0,75 puncte, la 3,50%. "Exista o sansa ca Fed sa nu reduca dobanda, pentru ca decizia de saptamana trecuta este calificata drept o reactie de panica la problemele aparute odata cu problemele SocGen", scrie un analist al Aseambankers Investment Bank din Kuala Lumpur, Vincent Khoo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.