Enoriasii Bisericii ortodoxe Mavrogheni, din Capitala, au suferit duminica un soc la vederea pretului lumanarilor. Astfel, anemica lumanare care costa 2.000 de lei vechi se vindea acum cu 5.000 de lei. Intrebata de schimbarea de pret, lumanareasa s-
Enoriasii Bisericii ortodoxe Mavrogheni, din Capitala, au suferit duminica un soc la vederea pretului lumanarilor. Astfel, anemica lumanare care costa 2.000 de lei vechi se vindea acum cu 5.000 de lei. Intrebata de schimbarea de pret, lumanareasa s-a multumit a ridica din umeri. Ieri, reprezentantii Patriarhiei ne-au confirmat faptul ca lumanarile s-au scumpit, de la 2.000 de lei la 4.000 de lei vechi. „In ziua de 24 ianuarie am trimis comunicate tuturor bisericilor din tara pentru a le transmite ca pretul lumanarilor s-a dublat. Majorarea trebuia sa intre in vigoare din data de 28 ianuarie. Schimbarea tarifului s-a facut ca urmare a cresterii salariilor, dar si a preturilor la materiile prime si la utilitati. In plus, pretul lumanarilor era neschimbat din 10 iulie 2003 si, dupa calculele noastre, ieseam in pierdere. Preotii parohi au fost informati ca trebuie sa intocmeasca procese-verbale pentru stocurile de lumanari pe care le au, urmand ca acestea sa fie vandute la noul pret majorat“, ne-a declarat preot Bogdan Ciubotaru, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. De precizat ca, pe piata libera, adica laica, o lumanare de aceeasi marime costa 1.000 de lei vechi. Singura deosebire este aceea ca cele din biserici ar fi sfintite si de aici, probabil, diferenta de pret.

'O vånd cu 5.000 de lei ca n-am sa dau rest>>
Ieri, la Biserica Mavrogheni, lumanarile se vindeau tot cu 5.000 de lei bucata, ca si duminica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.