Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolemeu Anania (foto), a declarat ieri ca, daca Guvernul Romaniei nu va continua demersurile pentru recuperarea patrimoniului Gojdu, acesta va fi actionat in judecata sa plateasca contr
Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolemeu Anania (foto), a declarat ieri ca, daca Guvernul Romaniei nu va continua demersurile pentru recuperarea patrimoniului Gojdu, acesta va fi actionat in judecata sa plateasca contravaloarea averii lasate de marele avocat. Bartolomeu Anania s-a implicat in problema patrimoniului Gojdu in calitate de fondator al Fundatiei Gojdu, reactivata prin sentinta judecatoreasca in 1996. Inaltul ierarh a explicat ca, potrivit acordului din 1937 dintre guvernul maghiar si cel roman, acesta din urma se angajeaza sa obtina patrimoniul Gojdu de la guvernul maghiar si, la randul sau, sa il dea fundatiei, iar aceasta sa intre in programul prevazut de testamentul lasat de avocatul Emanuil Gojdu. „Daca guvernul nu va obtine aceasta suma, il vom actiona in judecata, cerandu-i sa ne plateasca contravaloarea patrimoniului Gojdu“, a mentionat Bartolomeu Anania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.