CONSILIU NATIONAL - Pesedistii se contrazic daca aleg sau nu un nou sef
Dan Mircea Popescu anunta alegeri pentru sefia Consiliului National al PSD, la reuniunea din februarie. El nu este sigur daca va mai candida pentru un nou mandat si ii l

CONSILIU NATIONAL - Pesedistii se contrazic daca aleg sau nu un nou sef
Dan Mircea Popescu anunta alegeri pentru sefia Consiliului National al PSD, la reuniunea din februarie. El nu este sigur daca va mai candida pentru un nou mandat si ii lasa in felul acesta culoar liber lui Adrian Nastase. Geoana nu garanteaza insa organizarea alegerilor.

Consiliul National, programat, dar nu batut in cuie, pentru luna februarie, sta sub semnul controversei: vor fi sau nu organizate alegeri pentru desemnarea unui nou presedinte al acestui for? Liderul PSD, Mircea Geoana, declara ieri ca nu este sigur daca agenda Consiliului va cuprinde alegeri, iar vicepresedintele partidului, Cristian Diaconescu, mult mai transant, ne-a precizat ca mandatul actualului presedinte al Consiliului se incheie in 2009, cand expira cei patri ani prevazuti de Statutul partidului si abia atunci vor avea loc alegeri. Presedintele Consiliului National, senatorul Dan Mircea Popescu, ii contrazice insa pe cei doi. Popescu, unul dintre apropiatii lui Ion Iliescu, ne-a declarat ieri ca mandatul sau "expira" in acest an, fiind ales in aceasta functie in mai 2005 (dupa Congresul din aprilie), si ca atare la reuniunea din februarie trebuie organizate noi alegeri. Mai mult, unele voci din partid sustin ca pana si mandatul actual al lui Popescu este unul nestatutar, pentru ca, dupa congresul din decembrie 2006, ar fi trebuit organizate alegeri, lucru care nu s-a intamplat. In acest fel, senatorul Popescu a fost instalat intr-un interimat prelungit, pe tot parcursul anului trecut nefiind convocata nici o sedinta a Consiliului National. Acum, Popescu nu este sigur daca va mai candida. "Nu stiu, ma gandesc. Nu am luat inca o decizie", ne-a declarat Popescu. Intrebat cum apreciaza o posibila intrare in cursa a lui Adrian Nastase, senatorul nu a exclus o asemenea varianta, precizand insa ca decizia ii apartine fostului premier.

GEOANA, SCEPTIC. Nastase declara in urma cu cateva zile unui cotidian central ca i s-a "sugerat" sa candideze pentru functia de presedinte al Consiliului National, dar ca va accepta sa se intoarca in conducerea PSD doar daca va sesiza ca ceilalti colegi ai sai sunt capabili sa faca fata unei "filosofii a reconcilierii".

Mircea Geoana i-a raspuns ieri lui Nastase diplomatic: PSD are nevoie de "inteligenta, experienta si forta" colegilor din partid, insa ierarhia in partid a fost deja stabilita de congres. Intrebat despre posibilitatea ca fostul premier sa fie ales intr-o functie in conducerea Consiliului National, Geoana a raspuns: "Nu stiu, vom vedea. Nu stim deocamdata daca va candida si daca acest lucru va fi pe agenda. Cred ca in acest moment lucrurile sunt mai degraba catre pregatirea substantei acestui Consiliu National si mai putin pe probleme legate de persoane".

Dancu revine in KiseleffDupa demisia de anul trecut din functia de vicepresedinte al PSD, clujeanul Vasile Dancu a revenit ieri in Kiseleff, participand la sedinta saptamanala a Biroului Permanent National (BPN) al partidului. El nu a facut nici o declaratie ca ar fi renuntat la demisie, insa voci din partid sustin ca un anunt oficial in acest sens va fi facut in perioada urmatoare. Mircea Geoana a apreciat ieri drept "un lucru bun" revenirea lui Dancu la sedintele BPN si s-a declarat convins ca acesta isi va clarifica statutar si situatia creata dupa decizia de a demisiona din functia de vicepresedinte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.