Indicele general al pietei, BET-C, a deschis ziua cu o pierdere de 2,56%, iar la finalul sedintei era cu 3,99% sub nivelul de vineri. Cotatia medie a celor mai lichide zece titluri, analizata de indicele BET, a coborat cu 4,67%, in timp ce societatil
Indicele general al pietei, BET-C, a deschis ziua cu o pierdere de 2,56%, iar la finalul sedintei era cu 3,99% sub nivelul de vineri. Cotatia medie a celor mai lichide zece titluri, analizata de indicele BET, a coborat cu 4,67%, in timp ce societatile de investitii financiare (SIF), analizate de indicele BET-FI, au consemnat o pierdere medie de 3,46%. Valoarea operatiunilor realizate a fost de 8,61 milioane de euro, de peste doua ori mai redusa decat cea inregistrata vineri, cand a totalizat 23,08 milioane de euro. In ceea ce priveste cursul de schimb, acesta s-a mentinut in jurul valorii de 3,78, cat a fost si saptamana trecuta, BNR anuntand, ieri, un curs de referinta de 3,7690 lei/euro. In deschiderea sedintei de ieri, moneda nationala a depasit pragul de 3,8 lei/euro, insa in prima jumatate de ora a pierdut circa 2% si a coborat la 3,73 lei/euro, dealerii suspectand interventia Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La deschiderea pietei, cursul de schimb era de 3,8-3,805 lei pentru un euro, dupa ce ultimele transferuri de vineri s-au realizat la 3,7865-3,7885 lei/euro. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.