Programul Operational Regional "Imbunatatirea infrastructurii sociale" beneficiaza de un buget total in valoare de 99,5 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor publice si Locuintelor (MDLPL), suma va fi a
Programul Operational Regional "Imbunatatirea infrastructurii sociale" beneficiaza de un buget total in valoare de 99,5 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor publice si Locuintelor (MDLPL), suma va fi alocata unor lucrari de reabilitare, modernizare si dezvoltare atat in zonele rurale, cat si in cele urbane.
"Cererile de finantare se primesc continuu pana la contractarea integrala a fondurilor, iar alocarea financiara pentru domeniul major de interventie 3.2 - 'Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale>> este de peste 99,506 milioane de euro", se arata intr-un comunicat remis ieri de catre minister.
Din suma totala, 84,58 milioane de euro vor proveni din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, iar aproximativ 15 milioane de euro reprezinta cofinantarea nationala din surse publice.
Suma totala va fi repartizata pe regiuni, astfel ca pentru partea de nord-est vor fi alocate 16,24 milioane de euro, in partea de sud-est vor fi cheltuite 13,19 milioane de euro, in sud 14,16 milioane de euro, 13,94 milioane de euro in partea de sud-vest, pentru partea de vest au fost alocate 10,29 milioane de euro, in nord-vest investitiile se ridica la 12,03 milioane de euro, iar pentru Bucuresti -Ilfov vor fi cheltuite 8,82 milioane de euro.
Reprezentantii MDLPL sustin ca "prin acest domeniu major de interventie se urmareste modernizarea, dezvoltarea, dar si echiparea centrelor sociale si se estimeaza o crestere de aproximativ 10% a accesului la serviciile sociale oferite de aceste centre".
Beneficiarii vor fi autoritatile administratiei publice locale, care vor avea acces la acestea direct sau prin serviciile publice de asistenta sociala din subordine, furnizorii publici sau privati de servicii sociale, acreditati in conditiile legii, autoritati ale administratiei publice locale desemnate lideri ai unor parteneriate incheiate cu furnizori de servicii sociale de drept public sau privat, acreditati in conditiile legii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.