250 de copii au fost tinuti ostatici luni, timp de mai multe ore, intr-o scoala din orasul Domail, situat in nord-vestul Pakistanului. Potrivit politiei locale, 7 teroristi inarmati pina in dinti au intrat in cladire, dupa o serie de confruntari cu f
250 de copii au fost tinuti ostatici luni, timp de mai multe ore, intr-o scoala din orasul Domail, situat in nord-vestul Pakistanului. Potrivit politiei locale, 7 teroristi inarmati pina in dinti au intrat in cladire, dupa o serie de confruntari cu fortele de ordine, si s-au baricadat inauntru, alaturi de elevi. Copiii sechestrati au virste cuprinse intre 8 si 12 ani, dar printre prizonieri se numarau si citiva profesori. Teroristii au cerut ca politia sa-i lase sa plece liberi din scoala si sa dispara fara a fi urmariti. In caz contrar au amenintat ca vor ucide ostaticii.

Mai multi demnitari locali si lideri tribali au dus tratative cu militantii pentru a pune capat crizei pe cale pasnica. Discutiile au fost foarte anevoioase, mai ales ca teroristii aveau asupra lor arme extrem de periculoase, precum lansatoare de rachete, grenade sau arme automate. Armata pakistaneza era pregatita sa intervina, insa politia nu a cerut ajutorul militarilor. Dupa citeva ore de negocieri, guvernul a dat ordin politiei sa se retraga, iar islamistii au fost lasati sa plece. Potrivit autoritatilor, tratativele au reusit, iar copiii au fost eliberati nevatamati. Cei sapte agresori s-au predat, ulterior, unei delegatii de lideri tribali.

Militantii se refugiasera in scoala deoarece erau urmariti de politie dupa ce au rapit un medic dintr-un oras apropiat. In timpul urmaririi, cel rapit a reusit sa scape, insa teroristii au avut suficient timp sa intre in salile de clasa si sa ia alti prizonieri. Intregul incident a avut loc pe fondul unor violente interetnice care sfisie regiunea nord-vestica a Pakistanului de citeva saptamini. Tensiunile din zona au ridicat semne de intrebare cu privire la securitatea si stabilitatea tarii, inaintea alegerilor din 18 februarie.

Fostul presedinte indonezian Suharto, inmormintat cu onoruri de stat: www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.