Stefan Radu putea deveni aseara cel mai scump fotbalist vandut vreodata din Romania, daca Dinamo si Lazio se intelegeau pentru transferul acestuia, dupa negocierile care au avut loc in weekend. Conform presei italiene, echipa romana ar oferi 5 milioa
Stefan Radu putea deveni aseara cel mai scump fotbalist vandut vreodata din Romania, daca Dinamo si Lazio se intelegeau pentru transferul acestuia, dupa negocierile care au avut loc in weekend. Conform presei italiene, echipa romana ar oferi 5 milioane de euro pentru cel supranumit "noul Chivu", insa parerile sunt impartite, pentru ca unii vorbesc despre un transfer definitiv in aceasta iarna, iar altii despre un imprumut pana la vara, pentru care Dinamo ar primi un milion de euro, si, in functie de evolutii, o vanzare definitiva la vara, pentru inca patru milioane de euro. Cert este ca fotbalistul a plecat sambata dimineata din cantonamentul dinamovistilor din Cipru, impreuna cu directorul executiv Cristi Borcea, iar la Roma au facut jonctiunea cu Vasile Turcu, actionar al echipei din "Groapa", si cu Victor Becali, impresarul fotbalistului, toti asezandu-se la masa negocierilor cu Claudio Lotito, presedintele lazialilor.
Cotidianul "Gazzetta dello Sport" a anuntat ieri dupa amiaza ca transferul lui Stefan Radu de la Dinamo la Lazio Roma trebuia sa fie oficializat in cursul serii, cand urma sa se puna la punct ultimele detalii, tratativele fiind blocate o mare parte a zilei de ieri, fiindca Lazio a sustinut dupa amiaza, la Torino, un meci de campionat cu AC. Oricum, drumul lui Radu in primul unsprezece al lui Delio Rossi a fost facilitat de cedarea lui Guglielmo Stendardo la Juventus, sub forma de imprumut pana la vara. "Clubul roman era sigur ambele operatiuni vor fi finalizate inca de ieri, insa este nevoie sa mai astepte cateva ore. Sambata seara, tarziu, au avut loc negocierile intre Lotito, Stefan Radu, sosit direct din Cipru, unde era in cantonament cu Dinamo, si procuratorii sai. Ramasesera de stabilit ultimele detalii, dar, fara indoiala, achizitionarea sa va fi oficializata astazi", a notat "Gazzetta dello Sport" ieri la pranz. In cazul perfectarii transferului, Radu va avea un salariu anual de 500.000 de euro, ceea ce l-ar situa in primii cinci jucatori bine platiti din lotul echipei romane, de la care antrenorul Rossi "ridica" 550.000 de euro anual. Cotidianul roman "Il Tempo" sustinea ca Dinamo si Lazio nu au ajuns inca la un acord privind suma de transfer. "Diferenta este minima - 200.000 de euro - iar transferul ar putea fi finalizat in urmatoarele ore", a scris jurnalul italian ieri dupa amiaza. Din Cipru, Cornel Dinu, administratorul delegat cu functie de director tehnic al lui Dinamo, anunta de sambata tratativele. "Nimeni nu este de neinlocuit. Se intampla peste tot in lume, asa cum s-a intamplat, pe vremea cand eram jucator, cu mine sau cu Talnar. La ora actuala se trateaza un transfer si, mai mult ca sigur, ar putea fi vorba despre cel mai mare transfer din istoria fotbalului romanesc. Mai mult decat atat, sa nu uitati ca vorbim de jucator crescut la Dinamo. Societatea noastra nu are dificultati financiare, pentru a intelege foarte bine acest transfer. La fel se intampla peste tot in lume", a spus Dinu, care a precizat ca dinamovistii vor face eforturi pentru aducerea unui fundas central de valoare. Stefan Radu a aparut in echipa lui Dinamo in sezonul trecut si a devenit titular incontestabil, prinzand, gratie evolutiilor bune de la club, si cateva selectii in echipa nationala. Fotbalistul a fost "luat la ochi" de Lazio asta vara, in "dubla" contra dinamovistilor, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, dar de el se mai interesau Juventus, Fiorentina si Hamburg. Daca Dinamo va incasa cinci milioane de euro, Radu va deveni cel mai scump jucator vandut vreodata din Romania, detronandu-l pe Ionut Mazilu, cumparat acum doua saptamani de Dnepr Dnepropetrovsk pentru 3,75 milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.