Bucurestenii mai au la dispozitie trei zile sa-si cumpere abonament RATB la pretul vechi, pentru a castiga 10 lei la cartela ce va fi valabila o luna, adica si in februarie. Iminenta scumpire a tarifelor de calatorie cu mijloacele regiei publice de t
Bucurestenii mai au la dispozitie trei zile sa-si cumpere abonament RATB la pretul vechi, pentru a castiga 10 lei la cartela ce va fi valabila o luna, adica si in februarie. Iminenta scumpire a tarifelor de calatorie cu mijloacele regiei publice de transport - intre 18 si 22%, de la 1 februarie - este precedata si de vesti bune: primele 50 de autobuze noi, din cele 300 achizitionate de Primaria Capitalei pentru acest an au intrat deja in circulatie pe liniile 131, 331, 205 si 182. Pe aceasta din urma linie vor circula numai autobuze Mercedes Citaro, vechile masini de tip DAF si ROCAR urmand sa fie scoase. In plus, parcul circulant va fi majorat cu 10%, sporind astfel capacitatea de transport in zonele respective. "Restul de pana la 500 de autobuze contractate vor intra in exploatare in prima jumatate a anului 2009. Anul acesta mai avem de primit 15 troleibuze - in martie-aprilie - din seria de pana la 100 contractate anul trecut si din care ne-au fost livrate 85. Intentionam sa organizam licitatia la tramvaie, apoi asteptam aprobarea bugetului Capitalei, in functie de care vom nominaliza investitiile", ne-a declarat Mihai Vladarau, purtatorul de cuvant al RATB.
Reamintim ca majorarea tarifelor de calatorie cu RATB a fost aprobata de CGMB, astfel: de la 1,1 la 1,3 lei - pentru un bilet, iar la abonamente - de la 25 la 30 de lei/luna pentru o linie, de 30 la 35 de lei pentru doua linii si de la 40 la 50 de lei/luna pentru toate liniile. Preturile abonamentelor nenominale vor fi de 40 de lei/luna pentru o linie integral urbana si 80 de lei/luna pentru abonamentul general integral urban. Reprezentantul regiei ne-a precizat ca abonamentele-cartela ce vor fi cumparate pana la 31 ianuarie vor fi la pretul vechi, chiar daca vor fi utilizate in februarie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.