In prezent, se poate solicita restituirea taxei numai pentru masinile second-hand inmatriculate dupa 1 ianuarie 2007. "Cetateanul plateste taxa la Administratia Finantelor Publice (AFP) si primeste o chitanta. Este singurul document pe care-l primest
In prezent, se poate solicita restituirea taxei numai pentru masinile second-hand inmatriculate dupa 1 ianuarie 2007. "Cetateanul plateste taxa la Administratia Finantelor Publice (AFP) si primeste o chitanta. Este singurul document pe care-l primeste, pentru ca AFP nu emite decizii de impunere, asa cum obliga legea, in care sa se spuna cetateanului: uite, pentru masina asta datoreaza taxa, din motivele astea si avand acest temei juridic. Astfel, se formuleaza o cerere de restituire la AFP, in care se spune ca taxa este contrara dreptului comunitar, discriminatorie si se solicita restituirea ei, actualizata cu dobanda legala pana la data platii. Cererea se va respinge", explica avocatul Costas. Impotriva deciziei de respingere se face o contestatie la AFP. "Raspunsul va fi tot negativ", sustine avocatul. Aici se termina procedura administrativa prealabila, dupa care persoana in cauza se adreseaza instantei, Sectia de Contencios-Administrativ. "Cetateanul solicita tot ce a cerut anterior plus cheltuieli de judecata. Daca Tribunalul admite cererea, AFP va face recurs. Daca apoi, Curtea de Apel va respinge recursul, va investi hotararea cu formula judecatorie, iar cetateanul va solicita restituirea taxei", explica avocatul. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.