Edilul Neculai Ontanu a prezentat avantajele investitiei realizate in Al. Lunca Florilor nr. 5, la blocul 17: "Am construit apartamente de cate doua camere, cheltuind pentru o singura locuinta 21.600 euro, de patru ori mai putin decat pentru un apart
Edilul Neculai Ontanu a prezentat avantajele investitiei realizate in Al. Lunca Florilor nr. 5, la blocul 17: "Am construit apartamente de cate doua camere, cheltuind pentru o singura locuinta 21.600 euro, de patru ori mai putin decat pentru un apartament de pe piata libera. Mai exact, costul pe metru patrat este de 638 euro, fata de minim 1.000 euro/mp in orice constructie noua din Capitala. Propun asociatiilor de proprietari din blocurile cu 4 etaje sa adopte aceasta varianta, ca sa castige fonduri din inchirierea apartamentelor, si sa reduca substantial cheltuielile de intretinere".
Primaria Sectorului 2 mai are in executie o astfel de lucrare, la blocul vecin celui mansardat, ce va fi gata la sfarsitul lunii. Lucrarile realizate la cele doua imobile au inceput acum un an si opt luni, si constau, in afara de construirea mansardei de 412,3 mp, si in consolidarea prin camasuire (cu beton armat de 15 cm) a tuturor peretilor exteriori ai blocurilor, in inlocuirea tuturor instalatiilor de incalzire, electrice si de gaze, precum si in refacerea fatadelor. Noile apartamente au termopane, parchet laminat in camere si gresie in bai. Costurile investitiei pentru ambele blocuri sunt de 4,4 milioane de lei. "Am repartizat locuintele primelor familii de pe lista de prioritati aprobata de Consiliul local pentru evacuatii din locuintele retrocedate in baza unor Sentinte Civile definitive si irevocabile date de instantele judecatoresti, cu incheiere de procese-verbale de catre executorii judecatoresti. Chiria lunara este de 50,63 lei. La primarie avem inregistrate 1.207 cereri de locuinte de la chiriasii din imobile restituite, din care 242 au procese verbale de evacuare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.