"Putem vorbi de un eventual congres UDMR doar daca se schimba sistemul electoral", a anuntat, sambata, Marko Bela, comentand avertismentul senatorului Eckstein Kovacs, potrivit caruia Uniunea, nereformata, ar putea pierde alegerile. "Reforma nu este
"Putem vorbi de un eventual congres UDMR doar daca se schimba sistemul electoral", a anuntat, sambata, Marko Bela, comentand avertismentul senatorului Eckstein Kovacs, potrivit caruia Uniunea, nereformata, ar putea pierde alegerile. "Reforma nu este un act singular UDMR. Noi trebuie sa fim in permanenta reforma, prin promovarea tinerilor", a spus Marko. Sustinator al reformarii formatiunii s-a declarat si senatorul Gyorgy Frunda, acesta fiind insa de parere ca restructurarea UDMR ar trebui sa se faca pe ideologii, imediat dupa alegerile locale. "Un eventual congres extraordinar al UDMR, doar daca se schimba sistemul politic", a punctat Frunda. In privinta alegerilor locale, liderul Marko Bela a conturat "portretul robot" al viitorilor candidati din partea Uniunii: "oameni bine pregatiti, adecvati, cinstiti, care isi iubesc pamantul natal". CRU a decis sambata ca data limita pentru desemnarea candidatilor sa fie 12 martie. Pe de alta parte, senatorul UDMR Eckstein Kovacs a lansat o serie de critici, sambata, afirmand ca formatiunea sa este "misogina" si conservatoare si ca este necesara organizarea unui congres extraordinar intre alegerile locale si cele generale pentru a reforma Uniunea. "UDMR este cea mai misogina formatiune din Romania", a apreciat Eckstein. El a vorbit si despre un grup al femeilor in cadrul UDMR, care "au fost oprimate". Ulterior, senatorul a recunoscut ca exista totusi, "o singura floare in Uniune", presedintele CRU, Biro Rozalia. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.