In incercarea de a afla motivatia deciziei de mentinere a mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile pentru Cristian Cioaca, acuzat de instigare la comiterea de infractiuni informatice, reporterii Jurnalul National au intrat pe site-ul oficial

In incercarea de a afla motivatia deciziei de mentinere a mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile pentru Cristian Cioaca, acuzat de instigare la comiterea de infractiuni informatice, reporterii Jurnalul National au intrat pe site-ul oficial al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Au avut surpriza sa constate ca acest site a fost vizitat si deturnat ... de hackeri.

Astfel pagina de start a site-ului Inaltei Curti de Casatie si Justitie - www.scj.ro/default.asp - a primit "semnatura" hackerilor - "collaps3 crew ownz u". Doar o avertizare, organizatia respectiva declarandu-se o adepta a non-violentei, nefiind alterate alte date continute de site-ul mentionat.

Asteptam cu interes sa vedem daca cel care a comis acesta infractiune la "nivel inalt" va fi prins si ce pedeapsa va primi el pentru spargerea unui sistem informatic - infractiune prevazuta de Legea 161/2003 - adica exact acel act normativ in baza caruia a fost arestat Cristian Cioaca. Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al ICCJ, Stelian Bodeanu, nu s-a aratat surprins de atacul asupra site-ului. "Am vazut. Avem un craniu pe el... L-a spart cineva... Nu e prima oara, a mai fost spart si anul trecut. Asteptam pana maine cand vin baietii de la IT sa rezolve problema”, ne-a declarat linistit si amuzat Bodeanu. Intrebat daca Inalta Curte va inainta o plangere la politie, purtatorul de cuvant a spus ca: "Nu. Oricum n-au ce sa le faca. Au mai multe IP-uri si nu intra din Romania. S-a facut plangere si anul trecut si nu s-a rezolvat nimic. Oricum, ei intra numai in prima pagina a site-ului. N-au cum sa intre in restul. Problema se va rezolva maine”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.