Filmul “Tinerete fara tinerete“ (“Youth Without Youth“), in regia lui Francis Ford Coppola si realizat dupa nuvela omonima a lui Mircea Eliade, are premiera in Romania pe 18 aprilie, anunta Mediafax. Premiera americana a filmu
Filmul “Tinerete fara tinerete“ (“Youth Without Youth“), in regia lui Francis Ford Coppola si realizat dupa nuvela omonima a lui Mircea Eliade, are premiera in Romania pe 18 aprilie, anunta Mediafax. Premiera americana a filmului a avut loc in 14 decembrie 2007. “Tinerete fara tinerete“ a avut o proiectie de gala la CinemaPro din Capitala, pe 23 octombrie 2007, in prezenta regizorului. Pelicula a avut premiera mondiala pe 20 octombrie, in cadrul Festivalului de Film de la Roma. “Tinerete fara tinerete“ evoca povestea lui Dominic Matei, un profesor obsedat de lucrarea vietii sale despre originea limbilor si istoria religiilor din Piatra-Neamt. Viata sa ia o turnura ciudata in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Personajul, interpretat de Tim Roth, este lovit de trasnet chiar in momentul in care voia sa se sinucida, la 70 de ani. Lovitura nu il ucide, ci il intinereste cu 40 de ani si ii sporeste capacitatile mentale peste masura. Dominic Matei, urmarit de medici nazisti care vor sa-l studieze, fuge in Elvetia, unde isi continua studiile si munca. Ajunge sa-si reintalneasca iubirea din tinerete, interpretata de Alexandra Maria Lara, care trece printr-o experienta asemanatoare legata de fulger. Deopotriva producator, scenarist si regizor, Francis Ford Coppola a lucrat la acest proiect in Romania 18 luni, in 2005 si 2006, alaturi de o echipa formata in majoritate din romani. Coppola a filmat in Romania pentru a surprinde atmosfera pe care o descrie si nuvela lui Eliade.
In distributia filmului apar nume precum Marcel Iures, Adrian Pintea, Mircea Albulescu. Rolurile principale sunt detinute de Tim Roth, Bruno Ganz si Alexandra Maria Lara. Director de imagine al “Tinerete fara tinerete“ este Mihai Malaimare jr, nominalizat in 2008 la Independent Spirit Awards pentru acest film. Muzica, semnata de Osvaldo Golijov ­ unul dintre cei mai de succes compozitori contemporani, originar din Argentina ­, a fost inregistrata la Sala Auditorium din Bucuresti, in noiembrie si decembrie 2006, de Bucharest Metropolitan Orchestra, dirijata de Radu Popa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.