Pretul petrolului Brent a suferit o prabusire brusca, ea fiind cea mai mai rapida scadere de la pietele bursiere din New York din ultimele 6 saptamani. Cotatiile au scazut rapid datorita speculatiilor ca SUA ar putea intra in recesiune, informeaza Bl
Pretul petrolului Brent a suferit o prabusire brusca, ea fiind cea mai mai rapida scadere de la pietele bursiere din New York din ultimele 6 saptamani. Cotatiile au scazut rapid datorita speculatiilor ca SUA ar putea intra in recesiune, informeaza Bloomberg.
Petrolul a creat pe de alta parte si o scadere pe piata materiilor prime, aurul si cuprul depreciindu-se din cauza incetinirii cresterii economice, fapt ce ar putea indrepta banii catre pietele de energie si metale. Actiunile de la Bursele asiatice au scazut cel mai mult, continuand debandada obligatiunilor globale.
"Aceste tipuri de scaderi sunt fara precedent, iar pe piete este multa nervozitate. Perspectivele pentru titei arata ca petolul va continua sa scada, a spus Steve Rowles, analist la CFC Seymour Ltd. din Hong Kong. Petrolul Brent cu livrare in februarie a scazut la Bursa New York Mercantile Exchange la 86,11 dolari pe baril. Petrolul s-a tranzactionat ieri la Bursele de la Londra la valoarea de 87,12 dolari pe pe baril.
Petrolul Brent cu livrare in luna martie a scazut cu 2,51 dolari sau 2,9 procente la 85 de dolari pe baril la Bursa de Valori ICE Futures Europe. "Nu putem sa nu spunem ca nu suntem in recesiune", a spus Rowan Menzies, specialist pe piata de materii prime, la Commodity Warrants din Australia.
In Japonia, cel de-al treilea consumator mondial de energie, media actiunilor Nikkei-225 a scazut cu 4,5 procente, extinzand astfel declinul de 3,9 de alaltaieri. In Coreea, indicele Kospi a scazut cu 4,7 procente. Indicele australian S&P/ASX 200 Index a scazut cu 4,5 procente. Declinul pretului petrolului este probabil condus, din dorinta investitorilor de a-si majora "fondurile pregatite" de pe piata materiilor prime, dupa scaderile inregistrate la pietele bursiere, a spus economistul in domeniul energiei si minereurilor de la National Australia Bank Ltd., Gerard Burg.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.