“Nu exista tara pentru batrani", "There Will Be Blood", "Michael Clayton", "Atonement" si "Juno" au fost nominalizate la categoria cel mai bun film, la cea de-a 80-a editie a premiilor Oscar, potrivit oscar.com. Filmele "There Will Be Blood", i
“Nu exista tara pentru batrani", "There Will Be Blood", "Michael Clayton", "Atonement" si "Juno" au fost nominalizate la categoria cel mai bun film, la cea de-a 80-a editie a premiilor Oscar, potrivit oscar.com. Filmele "There Will Be Blood", in regia lui Paul Thomas Anderson, si "Nu exista tara pentru batrani", in regia fratilor Joel si Ethan Coen, au obtinut fiecare cate opt nominalizari la premiile Oscar.
Cele doua productii si-au adjudecat majoritatea premiilor asociatiilor de critici din Statele Unite in sezonul care preceda premiile Oscar. In topul filmelor cu cele mai multe nominalizari la editia din 2008 a premiilor Oscar urmeaza "Atonement" (7), in regia lui Joe Wright, si "Michael Clayton" (7), de Tony Gilroy. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Teatrul Kodak din Los Angeles.Cel mai bun actorDaniel Day-Lewis, Johnny Depp, George Clooney, Viggo Mortensen si Tommy Lee Jones sunt nominalizati la categoria cel mai bun actor la cea de-a 80-a editie a premiilor Oscar.Cea mai buna actritaCate Blanchett (“Elisabeth: Epoca de Aur”), Julie Christie ("Away from Her"), Marion Cotillard ("La vie en rose"), Laura Linney ("The Savages") si Ellen Page ("Juno") au fost nominalizate la premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.