O tendinta din ce in ce mai evidenta la nivelul pietei imobiliare a Capitalei consta in orientarea dezvoltatorilor spre zonele relativ neexploatate pana acum. Data fiind dificultatea de a gasi terenuri pretabile pentru constructii la preturi accesibi
O tendinta din ce in ce mai evidenta la nivelul pietei imobiliare a Capitalei consta in orientarea dezvoltatorilor spre zonele relativ neexploatate pana acum. Data fiind dificultatea de a gasi terenuri pretabile pentru constructii la preturi accesibile, noua tinta a investitorilor este zona de nord-vest a Bucurestiului, unde preturile terenurilor sunt inca relativ mici, in comparatie cu alte zone mai cautate. "Interesul dezvoltatorilor este orientat spre aceasta zona pentru ca spatiul disponibil permite investitii mari. Zona periferica a Bucurestiului, Şoseaua Chitila, incepe sa cunoasca o adevarata dezvoltare prin proiectele ce urmeaza a fi realizate aici. Intre acestea se numara viitorul mall construit pe Şoseaua Chitila, preconizat a fi cel mai mare complex comercial din Bucuresti si chiar din S-E Europei", subliniaza consultantii companiei EuroMetropola.
O consecinta fireasca a interesului crescand al developerilor va fi insa, conform legii economice a cererii si ofertei, scumpirea terenurilor din aceasta zona. Astfel, conform estimarilor consultantilor EuroMetropola, preturile actuale ale acestor proprietati, ce se ridica in prezent la 300-400 euro/mp, vor ajunge in trei-patru ani pana la 1.000 euro/mp."Experienta avuta cu Plaza Romania, unde pretul terenurilor de pe Bulevardul Timisoara s-a dublat intr-un interval scurt de timp, ne dovedeste ca o constructie de tip mall determina o cerere ridicata la nivelul terenurilor din jur. Aceeasi situatie o intalnim si la nivelul zonei periferice a sectorului 1, Şoseaua Chitila", explica reprezentantii companiei.Segmentul logistic si cel rezidential, sectoarele cu cel mai mare potentialUn prim segment imobiliar pentru care investitiile la periferia Bucurestiului vor fi deosebit de atractive este cel industrial. "Zona de nord-vest a Capitalei va cunoaste o mare dezvoltare, in special pe segmentul de logistica, datorita infrastructurii de care dispune, prin prezenta DN 7 spre Targoviste si DN 1A, care face legatura cu zona montana", precizeaza reprezentantii EuroMetropola. Nici potentialul sectorului rezidential nu este insa de neglijat, analistii subliniind ca in zona exista deja proiecte rezidentiale importante, lucrarile la unele dintre acestea fiind deja demarate. Interesul pentru investitiile intr-o astfel de zona porneste de la cateva tendinte majore ce se manifesta pe piata de real-estate - astfel, cumparatorii fie achizitioneaza spatii de 500-2.000 mp pentru uz propriu, fie investesc in loturi de peste 5.000 mp, unde vor dezvolta mici ansambluri rezidentiale. O alta categorie de investitori cumpara loturi foarte mari, pe care le parceleaza si apoi le revand. Oricum ar fi insa, este fara indoiala ca ansamblurile dezvoltate aici se vor bucura de o atractivitate crescuta printre cumparatori. Specialistii EuroMetropola sunt de parere ca in viitor "complexurile dezvoltate aici vor fi tranzactionate cu rapiditate datorita avantajelor pe care aceasta locatie le are: departe de zgomotul si poluarea din centrul orasului, spatii largi, infrastructura reabilitata si acces facil spre zone turistice". Segmentul industrial si cel rezidential nu sunt insa singurele care se vor dezvolta puternic in nord-vestul Capitalei. Conform previziunilor analistilor, zone precum Şoseaua Chitila sau Bucurestii Noi vor beneficia de o crestere pe toate segmentele imobiliare.
Astfel, nici segmentul spatiilor de birouri nu isi pierde din atractivitate, developerii manifestand un interes ridicat pentru construirea unor cladiri office cu regim mare de inaltime, care sa permita si amenajarea unor vaste spatii de parcare subterane si supraterane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.