Motoractive Leasing IFN a finantat anul trecut bunuri in valoare de 190 milioane euro, in crestere cu 26,6% fata de 2006, nivelul fiind usor inferior estimarilor initiale, de 200 milioane euro, potrivit datelor companiei. In 2006, compania a finantat achizitii de bunuri in valoare totala de 150 milioane euro, ocupand pozitia a noua in topul companiilor de leasing, cu o cota de piata de 4,6%.
Motoractive, controlata in comun de Ge Money, divizia internationala de servicii financiare a concernului american General Electric, si grupul turc Dogus, a incheiat anul trecut 9.600 de contracte, cu 300 de unitati mai mult decat in 2006, a declarat ieri agentiei Mediafax directorul general al companiei, Felicia Relenschi. Avansul inregistrat se datoreaza in principal dezvoltarii accentuate a finantarii de echipamente si a cresterii valorii medii pentru un contract.
Autoturismele si vehiculele comerciale usoare au ocupat 74% din portofoliul companiei, in timp ce segmentul de echipamente si camioane a detinut o pondere de 26%, valoarea bunurilor din aceasta categorie fiind aproape dubla comparativ cu anul precedent. "Serviciile Motoractive includ in special finantarea autoturismelor si a vehiculelor comerciale usoare, dar exista o preocupare permanenta pentru cresterea ponderii finantarilor de echipamente si camioane. Pentru 2008 estimam o crestere a acestui segment pana la 30% din noile bunuri finantate", a afirmat Relenschi.
Firma detine, potrivit propriilor estimari, o cota de piata de aproximativ 5% din piata de leasing destinata vehiculelor si echipamentelor, vizand majorarea acestei cote in anii urmatori. Reprezentantii companiei au ca obiectiv pentru acest an o crestere a valorii bunurilor finantate cu 30-35% fata de nivelul inregistrat in 2007, la 247-256 milioane de euro. Motoractive intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata leasingului auto si pe cea a echipamentelor si sa se orienteze spre clienti persoane fizice. Planurile de dezvoltare mai includ consolidarea retelei teritoriale si adaugarea unor noi produse in portofoliu. "Vrem ca, alaturi de colegii de la Domenia Credit si Estima Finance, sa contribuim la pozitionarea GE Money printre primii jucatori de pe piata de servicii financiare din Romania", a mai spus Relenschi.
Compania a deschis doua birouri in ultimele doua luni ale anului trecut, ajungand la 17 sucursale in principalele orase, respectiv Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Constanta, Cluj, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.