Producatorul de articole de robinetarie Mecanica Rotes Targoviste intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 9,3 milioane lei, la 50,7 milioane lei, in principal prin aport al actionarilor, si sa-si spliteze totodata actiunile, de la valoarea d
Producatorul de articole de robinetarie Mecanica Rotes Targoviste intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 9,3 milioane lei, la 50,7 milioane lei, in principal prin aport al actionarilor, si sa-si spliteze totodata actiunile, de la valoarea de 1 leu la 50 de bani pe titlu, informeaza Mediafax. Cele doua operatiuni vor fi discutate de actionarii companiei la adunarea generala din 22 februarie, a anuntat ieri compania intr-un comunicat remis pietei Rasdaq.
In cadrul majorarii capitalului social, firma va emite 18,63 milioane de actiuni noi, cu o valoare de 0,5 lei/titlu. Din totalul majorarii, suma de 1,03 milioane lei, echivalentul a 2,07 milioane de titluri, va proveni din contul de rezerve al firmei.
Aceste titluri vor fi alocate gratuit actionarilor, cate o actiune noua pentru fiecare 40 de actiuni detinute. Restul de 16,56 milioane de actiuni, cu o valoare de 8,2 milioane lei, vor fi oferite spre subscriere actionarilor, cate o unitate noua pentru fiecare cinci titluri detinute.
Perioada de exercitare a dreptului de subscriere va fi de 30 de zile de la data publicarii hotararii de majorare a capitalului in Monitorul Oficial, se mentioneaza in raportul firmei.
La adunarea generala, actionarii vor discuta si splitare celor 41,4 milioane de titluri ale firmei, cu valoarea nominala de un leu, in 82,8 milioane actiuni, cu valoarea de 0,5 lei fiecare.
Producatorul de articole de robinetarie si-a majorat la sfarsitul anului trecut capitalul social cu 16,43 milioane de lei, la 41,4 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, care si-au exercitat dreptul de preferinta pana la 17 noiembrie, si prin alocarea de actiuni gratuite.
In urma acestei operatiuni, Amirastar Trading si-a majorat participatia de la 20,43% la 30,45%. Compania Amicosottis controleaza 22,84% din actiunile Mecanica Rotes, iar omul de afaceri Catalin Chelu detine o cota de 12,22%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.