Business de 12,7 milioane euro, in crestere cu 67% fata de 2006
Deschiderea celui mai mare spital privat din tara, Life Memorial
Crestere de 100% a numarului de abonatiLa finele anului 2007, MedLife a devenit liderul furnizorilor privati de
Business de 12,7 milioane euro, in crestere cu 67% fata de 2006
Deschiderea celui mai mare spital privat din tara, Life Memorial
Crestere de 100% a numarului de abonatiLa finele anului 2007, MedLife a devenit liderul furnizorilor privati de servicii medicale din Romania, atingand o cifra de afaceri de 12,7 mil. euro, in crestere cu 67% comparativ cu anul 2006, cand cifra de afaceri a fost de 7,5 mil. euro. Compania raporteaza rezultatele financiare conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS). "In anul 2007 am reusit sa ne atingem principalul obiectiv, acela de a cuceri pozitia de lider pe piata romaneasca de servicii medicale integrate private, depasind nivelul de crestere al pietei, care s-a situat in jurul a 28 - 30%. Acest lucru a fost rezultatul integrarii a numerosi factori: deschiderea spitalului Life Memorial, a centrului de medicina materno-fetala, extinderea serviciilor oferite de Hyperclinica MedLife si laboratoarele de analize, investitiile constante in specializarea personalului si dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie si, nu in ultimul rand, asigurarea unui grad de confort ridicat al pacientilor", a declarat Ciprian Ciobanu, director MedLife.
In 2007, MedLife s-a dezvoltat pe segmente foarte importante: deschiderea celui mai mare spital privat din Romania, Life Memorial, cu sectie de neonatologie si maternitate, si deschiderea celui mai complex centru privat de medicina materno-fetala din Romania specializat in reproducere asistata, diagnostic prenatal si diagnosticarea afectiunilor materne. Investitiile in 2007 s-au ridicat la 6 mil. euro si au fost directionate spre cele doua noi directii, dar si pentru lucrarile de constructie si finisare a hiperclinicilor MedLife din Timisoara si Cluj-Napoca, precum si amenajarea si dotarea unei noi Hiperclinici in Bucuresti, ce va fi deschisa in luna februarie 2008.
MedLife a incheiat anul 2007 cu un numar de 130.000 de abonati din peste 1.300 de companii, dublu fata de anul anterior, iar pe segmentul clientilor platitori per serviciu MedLife a inregistrat o crestere de 72% fata de 2006.
"Deschiderea Life Memorial Hospital, in iulie 2007, a adus un beneficiu major care a contribuit la cresterea cifrei de afaceri MedLife in 2007, si anume: clientii au dovedit ca apreciaza existenta serviciilor de spitalizare si chirugicale in conditii de maxima siguranta si confort si au luat in considerare aceste servicii in momentul alegerii clinicii in care si-au efectuat si consultatiile obisnuite", a mai spus Ciobanu.MedLife estimeaza o crestere de 70% a afacerilor in 2008Pentru anul 2008, MedLife mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri de circa 70%, in valoare de peste 21 mil. euro. Reprezentantii MedLife estimeaza ca piata serviciilor medicale private va mentine un ritm de crestere de 30%, in conditiile in care valoarea pietei va ajunge la 300-400 mil. euro. In acest an, MedLife va continua dezvoltarea produselor de asigurare AsiLife, lansate de divizia proprie de asigurari, destinate persoanelor fizice. Asigurarile SanaCare acopera numeroase riscuri pentru beneficiari, toate serviciile medicale - analize, consultatii de specialitate, interventii chirugicale etc., fiind asigurate in cadrul Hiperclinicilor MedLife si Life Memorial Hospital. Preturile asigurarilor pornesc de la 20 euro pe luna, in functie de varsta si sexul beneficiarului.
In prima parte a anului 2008, MedLife va deschide Hiperclinica MedLife din Timisoara si centrul MedLife din Cluj-Napoca, urmand ca celelalte trei locatii incluse in planul de extindere MedLife - Iasi, Brasov si Constanta - sa fie finalizate in prima parte a anului 2009. Investitia totala in constructia celor cinci Hiperclinici si spitale private este de 25 mil. dolari, dintre care 14 mil. sunt asigurate din fonduri proprii si profituri generate de MedLife si 11 mil. din fonduri primite de la IFC.
MedLife detine 32% cota de piata in Bucuresti pe unul dintre cele mai importante segmente de piata, cel al serviciilor oferite clientilor corporati, avand 635 de angajati, dintre care peste 400 sunt medici si personal medical. In tara, MedLife ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 120 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.