Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri amanarea cu mai bine de o luna a procesului in care familia Sturza contesta decizia instantei inferioare care a dat castig de cauza Serviciului de Informatii Externe (SIE). Decizia in procesul in care
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri amanarea cu mai bine de o luna a procesului in care familia Sturza contesta decizia instantei inferioare care a dat castig de cauza Serviciului de Informatii Externe (SIE). Decizia in procesul in care este revendicat un imobil de pe o suprafata de aproape 5500 de metri patrati a fost amanata deoarece SIE a depus la dosar intampinarea la motivele de recurs.
Aceasta a atacat hotararea data de Curtea de Apel Bucuresti in iulie 2007 motivand ca proprietatea a fost preluata abuziv, prin ocuparea de catre fortele armate soviectice, "neexistand vreun inscris de nationalizare". Astfel, imobilul nu se claseaza intre acelea preluate cu titlu valabil de stat pentru a intra in domeniul public si, mai mult, sustine familia Sturza, modalitatea de preluare a imobilului si modul prin care a iesit din patrimoniul proprietarilor nu sunt explicate in documentele prezentate la proces.
"Instanta de apel ar fi trebuit sa constate ca niciodata dreptul nostru de proprietate nu a incetat, nu exista un titlu valabil de preluare si, totodata, ca nu aveam calitatea de persoana nationalizata, casa fiind locuinta si oricum gresit nationalizata pe numele altei persoane. In consecinta, si astazi suntem proprietarii imobilului", se arata in motivarea recursului familiei Sturdza.
Reclamantii sustin ca imobilul revendicat are suprafata de 5.492 metri patrati, nu de 4.849 metri patrati, asa cum a retinut instanta de apel.
"Titlul nostru initial il constituie contractul de vanzare-cumparare autentificat de Tribunalul Ilfov - Sectia Notariat prin care bunicul, respectiv, strabunicul nostru a achizitionat acest imobil, pe care instanta uita sa-l aminteasca, facand doar analiza documentelor ulterioare acestuia", se arata in motivarea recursului in acest dosar.
In tot acest timp familia Sturza a aratat ca refuza despagubirea de aproximativ 3 milioane de euro oferita de SIE, tinand cont de faptul ca imobilul a fost estimat la aproximativ 30 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.