Aurul si-a extins scaderea in Asia dupa cea mai mare prabusire din ultimele sase saptamani. Unii investitori si-au vandut actiunile pentru materiile prime pentru a-si acoperi pierderile din obligatiuni.
Argintul s-a tranzactionat putin schimbat
Aurul si-a extins scaderea in Asia dupa cea mai mare prabusire din ultimele sase saptamani. Unii investitori si-au vandut actiunile pentru materiile prime pentru a-si acoperi pierderile din obligatiuni.
Argintul s-a tranzactionat putin schimbat fata de valorile anterioare, informeaza Bloomberg. Indicele MSCI Asia Pacific a scazut la 4,8 procente pana la 134,55 in Singapore, aducand pierderi de 15 procente anul acesta.
"Totul este jos, nu numai aurul. Vedem inca un suport la nivelul de 845-850 de dolari pentru acoperirile de termen scurt si de cumparare, si cred ca trendul taurului este inca de termen lung", a declarat Ronald Leung, de la Lee Cheong Gold Dealers, din Hong Kong.
Lingoul pentru livrare imediata a scazut cu 9,67 dolari sau 1,1 procente pana la 855,33 de dolari pe uncie si s-a mentinut la 861,36 dolari, cu 0,4 procente mai jos, la pietele bursiere din Singapore. Metalele pretioase au pierdut 2,5 procente, alaltaieri fiind cea mai mare scadere din luna decembrie 2007 pana in prezent. Aurul a scazut cu 5,8 procente de la valorile record pe care le-a atins in data de 14 ianuarie, de 914,30 dolari pe uncie.
Argintul cu livrare imediata a fost putin schimbat la 15,56 dolari pe uncie, dupa scaderile recente de aproximativ 1%.
Aurul cu livrare in iunie a pierdut, la Bursa Shanghai Futures Exchange, 6,05 yuani sau 2,8 procente pana la valoarea anterioara de 209,15 yuani (899 de dolari pe uncie), la sfarsitul sedintei de tranzactionare.
Aurul cu livrare in februarie in sectorul Comex al Bursei New York Mercantile Exchange s-a mentinut in scadere cu 2,4% la valoarea de 860,50 pe uncie dupa inchiderea pietelor de tranzactionare din Singapore. Aurul cu livrare in decembrie a scazut la Tokyo Commodities Exchange cu 44 de yeni sau 1,5 procente pana la 2,963 pe gram (868 de dolari pe uncie). Vacarmul creat pe pietele de obligatiuni a declansat vanzari masive in sectorul metalelor pretioase, iar investitorii au incasat active lichide pentru a acoperi rezervele si cererea de credite generate de pierderile din sectorul obligatiunilor, a spus analistul in metale pretioase James Moore, de la TheBullionDesk.com din Londra.
Aurul cu livrare imediata a scazut la Bursa londoneza cu 14,93 dolari sau 1,7 procente pana la 850,07 de dolari pe uncie si s-a tranzactionat la 858,30 de dolari pe uncie.
Alaltaieri a scazut cu 2,1%, fiind cea mai mare scadere din 15 noiembrie pana in prezent. Platina cu livrare imediata a scazut cu 10 centi sau 0,6 procente, pana la 1,519.50 dolari pe uncie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.