Presedintele Traian Basescu si-a exprimat ieri, la lansarea proiectului de revizuire a Strategiei de Dezvoltare Durabila, inca o data nemultumirea fata de actuala conducere, explicand ca Romania are nevoie de o mai buna guvernare la toate nivelurile.
Presedintele Traian Basescu si-a exprimat ieri, la lansarea proiectului de revizuire a Strategiei de Dezvoltare Durabila, inca o data nemultumirea fata de actuala conducere, explicand ca Romania are nevoie de o mai buna guvernare la toate nivelurile. El a mentionat ca aceasta constatare este in acord cu cele prevazute in proiectul de revizuire a Strategiei.
“Este nevoie de o mai buna guvernare la toate nivelurile”, a spus Basescu, potrivit caruia faptul ca Romania este plasata printre tarile cu nivel ridicat de coruptie demonstreaza ca nu avem, inca, o buna guvernare.
Basescu a mentionat ca administratia publica din Romania trebuie sa se bazeze mai mult pe expertiza si consultanta de pe piata. “Administratia noastra nu utilizeaza expertiza”, a spus seful statului. El a subliniat necesitatea reorganizarii adminsitrativ-teritoriale si a urgentarii descentralizarii administrative, informeaza Mediafax.
Basescu a mentionat printre prioritatile Romaniei domeniul sanatatii publice.
“Suntem tara cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile”, a spus Basescu, precizand, de asemenea, ca Romania este o tara in care speranta de viata este sub media din UE.Basescu critica din nou GuvernulTot ieri, presedintele Traian Basescu a criticat Guvernul pentru ca nu i-a raspuns inca la o intrebare pe care a formulat-o intr-o sedinta a CSAT anul trecut, in legatura cu domeniul energetic. El a declarat ca in Romania functioneaza inca ”piete distorsionate”, dand ca exemplu domeniul energetic. Basescu a amintit ca „acum mai bine de un an” a cerut Guvernului sa elaboreze o strategie in domeniul energetic. Şeful statului a explicat, totodata, ca in anul 2007 s-a discutat problema energetica intr-o sedinta CSAT, ocazie cu care a intrebat daca existenta unei companii mari de stat in acest sector este de natura sa distorsioneze piata. „Nu am obtinut un raspuns edificator nici pana acum”, a spus Basescu, informeaza Mediafax. El s-a declarat insa satisfacut de faptul ca „revizuirea, implementarea si monitorizarea Strategiei au devenit o responsabilitate explicita a Guvernului”.Parlamentul "a strambat" Constitutia pentru a corespunde intereselor politicePresedintele Traian Basescu s-a intalnit ieri cu absolventii Institutului National al Magistraturii (INM), unde a spus ca de multe ori, la adoptarea legilor, Parlamentul "a strambat" Constitutia pentru a corespunde intereselor politice.
Şeful statului a precizat ca in mandatul sau, despre care a spus ca a fost dificil, a mizat totul pe o singura carte, Constitutia.
El a adaugat ca acelasi lucru il recomanda si tinerilor magistrati si i-a avertizat pe acestia, ca om cu experienta in politica, ca sunt foarte multe legi care nu respecta legea fundamentala.
"De multe ori Parlamentul a strambat Constitutia pentru a corespunde intereselor politice si mai putin cu atentie pentru a corespunde total literei si spiritului Constitutiei", a declarat Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.