Producatorul de software Siveco Romania a afisat pentru anul trecut afaceri de 70 de milioane de euro, in crestere cu 65% fata de 2006, se arata intr-un comunicat al companiei. Siveco estimeaza pentru anul acesta o crestere a cifrei de afaceri cu apr
Producatorul de software Siveco Romania a afisat pentru anul trecut afaceri de 70 de milioane de euro, in crestere cu 65% fata de 2006, se arata intr-un comunicat al companiei. Siveco estimeaza pentru anul acesta o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, fata de 2007.
"Pentru 2008 estimam o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, urmand tendintele ultimilor ani. In 2007 am realizat o cifra de afaceri de 70 milioane dolari, cu peste 65% mai mare fata de 2006. O parte importanta a profitului obtinut va fi reinvestita in activitati de cercetare si dezvoltare. Siveco Romania isi propune atingerea obiectivelor sale de business pentru urmatorii trei ani, si anume dublarea valorii de piata a companiei", a declarat Irina Socol, presedintele si directorul executiv Siveco Romania. Pentru acest an, compania isi propune consolidarea pozitiei de exportator de know-how si de partener in derularea de proiecte informatice la nivel international si implicit cresterea valorii internationale a brand-ului. "Extinderea internationala a afacerilor noastre in tari din Orientul Apropiat si Africa este doar la inceput. In anul 2008 vom incepe o ofensiva internationala, fara a parasi piata romaneasca, ce continua sa detina un potential impresionant. O sa ne orientam catre exportul de know-how in dezvoltarea de proiecte informatice complexe pe cat mai multe piete externe, acolo unde exista similitudini si putem valorifica la maximum expertiza castigata la nivel national", a adaugat Irina Socol. Studiile de piata elaborate de International Data Corporation plaseaza Siveco Romania pe primele pozitii atat pe piata de solutii EAS (Enterprise Application Software) din Romania, cat si pe cea de servicii IT. Astfel, conform celor mai recente date, compania detine o cota de 21,2% din piata locala de EAS si 9,7% din piata locala de servicii IT. Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania este producator de software, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu, Orientul Apropiat si Africa. Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, fondul de investitii Polish Enterprise Fund V, Siveco Olanda.
Compania se adreseaza organizatiilor mari si mijlocii, oferind solutii de EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness pentru piata locala, dar si pentru cea internationala. In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de 1800 de clienti din 35 de tari. Circa 550 dintre acestia sunt localizati in Romania si includ institutii publice si companii private.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.