Termoelectrica a ales trei companii de utilitati in faza finala de selectie a ofertelor pentru construirea unui nou grup energetic la centrala termoelectrica de la Borzesti. Acestea sunt CEZ, din Cehia, Electrabel, din Belgia si E.ON din Germania.

Reprezentantii Termoelectrica spera ca in aproximativ o luna sa fie desemnat castigatorul pentru Borzesti, iar pana la finele lui martie sa fie desemnate toate companiile impreuna cu care Termoelectrica isi va realiza proiectele. "In circa o luna speram sa alegem o companie cu care sa incepem constructia unitatii la Borzesti, iar la finele primului trimestru din acest an sa selectam investitorii pentru toate proiectele pe care le avem”, a declarat, Ioan Ungureanu, directorul general al Termoelectrica.

Termoelectrica intentioneaza sa atraga investitori pentru constructia unor grupuri de productie a energiei electrice cu capacitati instalate de 700- 900 MW la fiecare dintre centralele Doicesti, Galati, Borzesti si Braila.

Citeste si:

Compania de stat are o putere instalata de 5.520 MW, circa o treime din capacitatea totala instalata la nivel national.

Centrala electrotermica de la Braila are o capacitate instalata de 977 MW, din care sunt in exploatare 437 MW, centrala Doicesti are o putere de 400 MW si functioneaza cu 200 MW, centrala Borzesti are o putere de 420 MW, iar cea de la Galati - 535 MW.

Termoelectrica detine trei filiale de productie, respectiv Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati, precum si patru sucursale, fara personalitate juridica - Borzesti, Braila, Doicesti si Paroseni.